U Kraljevu za četiri sata palo 84 litara kiše po metru kvadratnom

Komandant Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, gradonačelnik dr Predrag Terzić proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji grada Kraljeva zbog obilne kiše koja pada već nekoliko sati bez prestanka.

„Imamo nekoliko veoma kritičnih situacija, regionalni put Kraljevo – Kragujevac je prekinut, postoji prekid saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci na putu Mataruška Banja – Žiča – Kraljevo, a treba reći da se saobraćaj na svim drugim putevima odvija otežano. U Gledićkom kraju imamo problema sa nabujalimbujičnim potocima, most u Zakuti je odnet, imamo problema i u Ribnici, na Beranovcu, u Adranima i Grdici“, pojasnio je Terzić.

Gradonačelnik je naglasio da je čitava teritorija grada Kraljeva pogođena obilnim padavinama i da se čini sve kako bi se situacija poboljšala odnosno kako bismo reagovali u najboljem mogućem smislu.

„Imamo problema i sa jednim vozilom, radi se o autobusu, dve ekipe Centra za vanredne situacije su krenule ka Milavčićima kako bi spasili ljude iz autobusa, koji je ostao zaglavljen i ima problema sa elektronikom“, izjavio je gradonačelnik, pa dodao da se ukupno devet ekipa Centra za vanredne situacije, sa vozilima i sa pumpama, nalazi trenutno na terenu.

„Znam da građanima nije lako i da mnogi od njih prijavljuju probleme, međutim, Odeljenje za vanredne situacije u Kraljevu mora da deluje u skladu sa pravilima i po prioritetima“, istakao je Terzić. On je apelovao na građane da imaju strpljenja i da će se ekipe Centra za vanredne situacije truditi da dođu do svakog građanina, ali da se jednostavno ne može sve rešiti odmah, jer je na teritoriji čitavog grada Kraljeva došlo do ovakvih padavina.

Prema zvaničnim podacima o padavinama za područnu mrežu Kraljevo Republičkog Hidrometeorološkog zavoda, na teritoriji grada Kraljeva noćas u periodu od 1.45 do 6.00 časova palo je 85 milimetara kiše po metru kvadratnom.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *