U Briselu ćute o “sandžačkim inicijativama” kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer, istakao je, u raškoj oblasti neće biti nestabilnosti.

On je u parlamentu rekao da je začuđen što u Sandžaku postoje političari koji bi da u toj oblasti izazovu neku vrstu nestabilnosti, tražeći specijalni status.

“Ne razumem šta radite protiv svog bošnjačkog naroda, ako hoćete da kažete da ćete da tražite specijalni status, napuštanje vojske i policije…? Vi imate tri opštine u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u kojima su Srbi većina u BIH?”, zapitao je Vučić.

“To vi pokrećete, ne mi”, ukazao je Vučić i dodao da bi ga obesili u Briselu da je on to pokrenuo.

Naveo je da tamo ćute povodom toga, kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja koji hoće da prave “veliku Albaniju”.

On je poručio građanima Srbije da to što on ćuti i ne reaguje znači da u ovome nema velike opasnosti.

“Niti šta mogu da ugroze, niti da urade. Zato, Bošnjaci i Srbi, budite mirni i u dobru da živite u Srbiji”, rekao je Vučić i dodao da će uskoro auto put između Sjenice i Novog Pazara, kao i drugi projekti.

O Ugljaninovom kapacitetu i Ljajićevoj podršci

Predsednik SDA Bošnjačkog i siva eminencija Bošnjačkog nacionalnog veća veća Sulejman Ugljanin nema nikakav kapacitet u Sandžaku, a ukoliko bi poredak Srbije bio ugrožen u toj ili nekoj drugoj regiji Srbije, nadležni organi bi to rešili bez ikakvih problema, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini.

Vučić je to rekao odgovarajući na Šešeljejvu tvrdnju, izrečenu na posebnoj sednici parlamenta posvećenoj KiM, da Ugljanin traži specijalni status Sandžaka i da ga u Bošnjačkom nacionalnom veću podržava Rasim Ljajić.

”Bez te podrške Ljajića, Ugljanin ne bi imao nikakav autoritet. Ovo je problem koji Vlada Srbije treba da reši”, poručio je Šešelj.

Vučić je na to uzvratio da se Ljajić nije saglasio sa Ugljaninom i da se odmah javno suprotstavio Ugljaninovoj ideji o statusu Sandžaka koja, kako je istakao, najviše šteti bošnjačkom narodu.

”Znam koliko Bošnajci žele mir i očuvanje dobrih odnosa i molim Bošnjake u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši da ne nasedaju na trikove onih koji više ništa ne predstavljaju”, naveo je Vučić i dodao da Ugljanin svojim izjavama nanosi štetu i bošnjačkom narodu u BiH.

rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *