Savetovanje CIGRE Srbija od 2. do 6. juna 2019. u Vrnjačkoj Banji

Srpski nacionalni komitet Međunarodnog saveta za velike električne mreže – CIGRE Srbija, održaće svoje 34. savetovanje u periodu od 2. do 6. juna 2019. u Vrnjačkoj Banji.

kako je preneto na sajtu EMS-a, ovo savetovanje ima cilj da stručnoj javnosti predstavi najnovija tehnička znanja i iskustva iz oblasti proizvodnje, prenosa, distribucije i tržišta električne energije, i da pokaže spremnost naših stručnjaka da odgovore na brojne zahteve i izazove koju se postavljaju pred elektroenergetski sektor.

Očekuje se da na savetovanju učestvuje više od 1.000 stručnjaka, naučnika i poslovnih ljudi iz Srbije, Republike Srpske i država iz regiona.

Generalni pokrovitelji i domaćini savetovanja su Akcionarsko društvo Elektromreža Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije i Mešoviti holding Elektroprivrede Republike Srpske.

– Prijavljeno je oko 200 radova, a prihvaćeno je i biće razmatrano 175 stručnih radova koji se bave aktuelnim temama. Učesnici Savetovanja imaće mogućnost da kroz diskusije na plenarnim sednicama 16 Studijskih komiteta razmene mišljenja i iskustva o temama obrađenim u stručnim radovima. Na taj način, 34. savetovanje CIGRE Srbija, baš kao i prethodna savetovanja, daće svoj značajan doprinos rešavanju aktuelnih problema i izazova koji nas očekuju kada je reč o budućem razvoju, eksploataciji i upravljanju elektroenergetskim sistemom Srbije, kao i kada je reč o regionalnim interkonekcijama i tržištu električne energije u Republici Srbiji i regionu jugoistočne Evrope – kaže predsednik CIGRE Srbija Nebojša Petrović.

Za vreme trajanja Savetovanja održaće se tehnička izložba EXPO 2019 na kojoj će proizvođači opreme, izvođači radova na izgradnji elektroenergetskih objekata, konsultantska, projektantska i naučno istraživačka preduzeća iz Srbije i inostranstva prikazati svoja najnovija tehnička rešenja i razvojne projekte u proizvodnji elektroenergetske opreme.

Firme:
Međunarodni savet za velike električne mreže Cigre Srbija
Elektromreža Srbije a.d. EMS Beograd
Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije Beograd
Elektroprivreda Republike Srpske a.d. Trebinje
ekapija.com
Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *