Marokanka igra kolo

Trostruka šampionka u kikboksu, Marokanka Ajda Marković, doselila se pre sedam godina u Rašku, gde živi sa porodicom. U međuvremenu je sa damama iz Jošaničke Banje organizovala treninge tai-boa, fitnes programa sa elementima borilačkih veština. Uzvratile su neobičnim predlogom.

Ideja je, kažu, nastala spontano. Nakon intenzivnog treninga, Ajda je podlogu za sportove u balon-sali zamenila daskama Doma kulture.

„Trenirale smo, pitale Ajdu da li bi htela sa nama na folklor da se upiše, da proba, da vidi može li. Došla je jedno veče na probu”, priča Jelena Veljković, članica KUD “Milomir Glavčić”.

“Bilo nam je mnogo drago kad smo videli Ajdu, ženu koja je došla iz Maroka kod nas. Koja se fenomenalno uklopila, bolje nego svi mi ostali. Posle 20 dana, žena igra isto kao mi”, objašnjava Ljiljana Veljković, članica KUD “Milomir Glavčić”

Uz očuvanje tradicije i kulture Potkopaonika, ovo društvo može se pohvaliti i jedinstvenim članom.

“Čast nam je i zadovoljstvo, mogla je da izabere i neki drugi KUD, bliže mestu stanovanja”, kaže Dragan Sekulić, predsednik KUD “Milomir Glavčić”.

Oduševljena je Srbijom, a posebno gostoprimstvom i druželjubivošću koje je doživela u Jošaničkoj Banji. Kaže da koreografije za sada nisu preteške.

“Ima mnogo sličnosti – sport kojim se bavim i folklor. Tako da nije mi ništa teško”, kaže Ajda Marković, instruktorka tai-boa

Društvo broji stotinak članova iz četiri opštine i jedno je od najaktivnijih u ovom delu Srbije.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *