Decenija “Leonija” u Srbiji

Nemačka kompanija “Leoni” obeležila je deset godina rada u Srbiji. Prvi pogon u našoj zemlji otvorila je u Prokuplju. Danas gradi četvrtu fabriku, zapošljava više od 10.000 radnika. Završetkom nove fabrike u Kraljevu, postaće najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji.

Prokupčanka Vesna Petrović je među prvima počela da radi u fabrici ”Leoni” u Prokuplju.

“Ostali smo bez posla i suprug i ja. Čuli smo da se otvara fabrika ‘Leoni’ u Prokuplju, prijavili smo se i evo i danas radimo, zadovoljni smo”, kaže Vesna Petrović.

“Za mene ovaj posao znači redovno primanje, redovan godišnji odmor, i u Malošištu sam dobila bolje radno mesto”, navodi Nataša Zdravković iz Prokuplja.

Prvi pogon nemačke kompanije “Leoni” u Srbiji otvoren je pre deset godina u Prokuplju kada je zaposleno prvih 240 radnika.

“Sada zapošljava oko 3.300 radnika i praktično grad živi od ‘Leonija’. Tu nije samo doprinos ‘Leonija’ time što zapošljava ljude, mala privreda se takođe razvila uz kompaniju ‘Leoni'”, navodi Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

Za dest godina rada otvorene su još dve fabrike, u Malošištu i Nišu.

Vrednost dosadašnjih ulaganja je 111 miliona evra, a u fabrikama se proizvode kablovi za vodeće svetske brendove automobila.

“Izuzetno smo ponosni na naš uspeh u Srbiji i sada, kada slavimo jubilej, želimo da izrazimo zahvalnost svim zaposlenima na njihovom radu i zalaganju. Sa ponosom kažemo da smo izgradili jednu veliku porodicu”, kaže Helmut Cender, izvršni potpredsednik fabrike “Leoni”.

“Nastavljamo istim tempom, a fabrika koja je u izgradnji u Kraljevu biće najveća fabrika Kompanije Leoni u svetu i do 2025. godine imaće 5. 000 radnika”, najavljuje Klemens Saks, generalni direktor Kompanije “Leoni”.

Kompanija “Leoni Srbija” je među 15 najvećih izvoznika u Srbiji.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *