Biciklistička staza uz regionalni put ka Kraljevu

Meštani Mršinaca i okolnih sela predložili su da se uz regionalni put ka Kraljevu, izgradi pešačko-biciklistička staza duga petnaestak kilometera. Ovom veoma frekventnom saobraćajnicom vozi se veoma brzo pa je bezbednost pešaka i biciklista ugrožena.

Malo je vozača koji na ovom putu poštuju propise. Vozi se brzo, pretiče tamo gde nije dozvoljeno a pešaci i biciklisti moraju ovuda izuzetno pažljivo da se kreću.

Nikola Bojović svakodnevno vozi bicikl i kaže da bi izgradnja staze bilo pravo rešenje za kretanje ovim frekeventnim putem.

Izgradnju staze podržavaju i iz osnovne škola koja je u blizini. Koliko se ovuda brzo vozi utvrdili smo upravo na meračima brzine pored škole. Iako je ovde ograničenje brzine trideset kilometara na sat nijedan vozač dok smo snimali to nije poštovao.

Prošle godine u septembru mesna zajednica Mršinci uz saglasnost još deset sela, predočila je plan gradskoj upravi da se izgradi biciklistička staza od Goričana do Čačka. Ovo je državni put i njegova rekonstrukcija je planirana narednih meseci. Staza bi mogla da se napravi uz postojeći put navode iz Mesne zajednice.

Ovo je državni put čija je rekonstrukcija planirana u neradnim mesecima. Tada će meštani po svoj prilici saznati i da li će se deo njihove inicijative za izgradnjom biciklističkom stazom naći među planovima za sanaciju kritičnih tačaka.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *