Sedmaci iz OŠ “Nikola Tesla” su krenuli na ekskurziju u Vrnjačku Banju, a tamo ih je sačekalo NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Dva autobusa osnovaca krenula su na ekskurziju u Vrnjačku Banju i umesto u hotelu koji su roditelji platili, završili na drugom mestu.

Sedmaci Osnovne škole “Nikola Tesla” išli su na dvodnevnu ekskurziju u Vrnjačku Banju. Ono što su očekivali, međutim, nisu dobili. Za to su saznali u autobusu. Odmah su pozvali roditelje, a oni hotel.

Milica Gregorić
FOTO: RTS / SCREENSHOT – Milica Gregorić

– U hotelu za koji smo mi mislili da idu kažu da oni ne očekuju decu i da su ugovor sa školom raskinuli pre dva meseca. U hotel u koji deca zaista odlaze, očekuju ekskurziju i ne znaju uopšte šta ih pitamo, zašto postavljamo pitanje da li deca tu dolaze – kaže za RTS zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ “Nikola Tesla” Milica Gregorić.

Roditelji su za Javni servis izjavili da agencija tvrdi da je obavestila školu o promeni hotela još 5. aprila, ali da ta informacija nije do njih stigla.

Nezvanično, čak i nastavnici koji su decu vodili na ekskurziju, za promenu su saznali tek kad su krenuli na put.

Milica Gregorić:
FOTO: RTS / SCREENSHOT – Milica Gregorić: “Iz agencije navode da su hoteli bili iste kategorizacije”

Gregorićeva navodi da iz agencije tvrde da su hoteli bili iste kategorizacije.

– Mi imamo slike koje su nam deca slala, to nije ono što smo mi platili. Šta je pitanje ko je postavljeno, ko je kriv, ko je odgovoran, ko stoji iza svega ovoga i da li će neko, na kraju krajeva, odgovarati ili će opet biti deci bilo lepo, deca su se super provela. Da, jesu. Neko je dva autobusa napunio sa maloletnom decom i za nas rodtelje ih odvezao na nepoznatu adresu – ističe Gregorićeva.

Od početka probelmi s organizacijom

Roditelji, koji su za ovu ekskurziuju izdvojili 8.700 dinara, kažu da organizacija od početka nije bila dobra. Ispostavilo se da agencija koju su izabrali ne ispunjava uslove, pa je posao još krajem prošle godine preuzela druga.

O izboru se zbog nedostatka kvoruma izjašnjavalo i preko imejla, ali zvaničan dokument o tome kako se glasalo ne postoji.

Deca su se sa ekskurzije vratila u petak, a roditelji čekaju odgovore iz Ministarstva, inspekcije, škole.

“Inspekcija će reagovati kad stigne zvanična prijava”

Pomoćnica ministra za turizam Vera Božić Trefalt rekla je za “Beogradsku hroniku” da ovaj slučaj još nije stigao do turističke inspekcije. Navodi da će, čim stigne zvanična prijava, inspekcija reagovati i preduzeti mere protiv turističke agencije koja je organizovala ekskurziju. Ističe da turistička agencija mora da poštuje sklopljen ugovor onako kako je zaključen, ako je izabran jedan hotel, onda on ne sme da se menja.

Vera Božić Trefalt
FOTO: RTS / SCREENSHOT – Vera Božić Trefalt

Kada je u pitanju siva zona u radu turističkih agencija, pomoćnica ministra navodi da je naviše ima u finansijskom delu poslovanja agencije. Ističe i da će se do 2020. godine formirati Centralni informacioni sistem po kojem će svaka turistička agencija biti u obavezi da prijavi svakog ko dolazi kao turista.

blic.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *