Most matematike u Vrnjačkoj Banji

Manifestacija “Most matematike”, održava se u Vrnjačkoj Banji od 17. do 19. maja, u organizaciji udruženja “Mladi matematičar” i Opštine Vrnjačka Banja, uz podršku Muzeja “Nikola Tesla”, Arhitektonskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke.

Ove godine manifestacija je usklađena sa obeležavanjem 800 godina Svetosavlja i Svetosavskog zakonopravila. Svečano otvaranje je subotu 18. maja u 12 časova, u hotelu Fontana.

Finalno takmičenje projekata održava se u subotu, od 14 do 15 časova, tribina “800 godina Svetosavlja” u 18 časova u Zamku kulture, uz učešće priznatih stručnjaka iz sveta nauke i kulture.

Ove godine, realizaciji manifestacije pridružili su se Arhitektonski fakultet i Elektro-tehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, a aktivnosti su podržali i Muzej “Nikola Tesla” u Beogradu. Svoj dolazak su potvrdili direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja dr Branislav Aranđelović, direktor Centra za promociju nauke “Dr Marko Krstić” i direktori srednjih škola učesnika u finalu takmičenja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *