U Kraljevačkom pozorištu otvoren Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“

Pedeset peti Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ svečano je otvoren 15. maja u Kraljevačkom pozorištu.

Direktor Kraljevačkog pozorišta, predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, reditelj Miodrag Dinulović, poželeo je dobrodošlicu u kraljevački teatar ljubiteljima pozorišne umetnosti.

„Kao direktor Kraljevačkog pozorišta želim da zahvalim kolegama iz Zajednice koji su poverovali da Kraljevo može da bude dobar domaćin ovog festivala, pozdravljam sve svoje kolege – direktore pozorišta koji su večeras sa nama, članove žirija, ostale kolege teatrologe i selektorku“, rekao je Dinulović, posebno zahvalivši Ministarstvu kulture Republike Srbije i gradu Kraljevu na finansijskoj podršci.

U ime grada, dobrodošlicu učesnicima i gostima, poželeo je zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević. On je istakao da je, budući i sam član Kraljevačkog pozorišta duže od dve i po decenije, bio učesnik nekoliko festivala, ali da se prvi put sa ove scene obraća u drugoj funkciji.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su Kraljevo i Kraljevačko pozorište domaćini „Velikog Joakima“, jer je to, potvrda njihovog dobrog, kvalitetnog i angažovanog rada. Ne mogu da objasnim koliko mi je sve to drago kao čoveku koji je i kao takmičar bio deo festivala „Joakim Vujić“ u predstavi koja je, možda, obeležila prošlu dekadu. To je predstava „Patka“, sa kojom smo pobedili na Festivalu „Joakim Vujić“ u Kragujevcu. Učesnicima želim dobrodošlicu i neka najbolji pobedi!“, poručio je zamenik gradonačelnika poželevši da Kraljevačko pozorište i ovog puta osvoji neku od nagrada.

Festival, koji će trajati do 22. maja, zvanično je otvorio član žirija dramski umetnik Feđa Stojanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *