FASADE SREDNJIH ŠKOLA U KRALJEVU SE REKONSTRUIŠU: 12 miliona dinara za Gimnaziju i Ekonomsko-trgovinsku školu

Gradski većnici grada na Ibru doneli su Rešenje o korišćenju 5 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve kako bi bila sanirana fasada zgrade Gimnazije i Ekonomsko – trgovinske škole u Kraljevu.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzića kazao je da grad kojim upravlja poslednjih nekoliko godina nastoji da sredstvima iz različitih izvora rekonstruiše zgrade srednjih škola.

– Uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preko KfW programa, obezbedili smo gotovo 60 miliona dinara, uz učešće grada, kako bismo u potpunosti rekonstruisali zgradu Mašinske tehničke škole “14.oktobar”, što je i urađeno. Svi đaci koji pohađaju ovu školu, kao i profesori, mogu se u to uveriti i mislim da su svi više nego zadovoljni, rekao je Terzić.

Terzić ističe da je grad uz pomoć Ministarstva energetike obezbedio sredstva kako bi bila rekonstruisana i zgrada Elektro – saobraćajno tehničke škole “Nikola Tesla” u Kraljevu, koja će započeti tokom ove godine.

– Grad Kraljevo je i u tom slučaju obezbedio nedostajuća sredstva, a sada uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je obezbedilo 7 miliona dinara, grad je obezbedio dodatnih 5 miliona dinara kako bismo već dotrajalu fasadu Gimnazije i Ekonomsko – trgovinske škole rekonstruisali. Četiri srednje škole sa teritorije grada Kraljeva imaće potpuno nove fasade i zgrade koje su rekonstruisane po principima energetske efikasnosti, dodaje Terzić.

(Kurir.rs/J. S)

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *