EVROPSKA NOĆ MUZEJA, subota, 18.05, od 18-00

Pozivamo Vas da prisustvujete manifestaciji EVROPSKA NOĆ MUZEJA koja će biti otvorena u subotu 18.05.2019. godine u 18 časova u Narodnom muzeju Kraljevo i trajati do ponoći iste večeri.

Izložba „Kafa, uzbudljiva priča o dobrom ukusu“ je okosnica i Evropske noći muzeja čiji program nosi naziv „Dođi u muzej, na kafu“, u kojoj pored Narodnog muzeja Kraljevo učestvuju i dva kraljevačka kafea „Kafeterija“ i „Coffee Pub“. Muzička škola „Stefan Mokranjac“ i pijanista Petar Ilić, povešće publiku na muzičko putovanje ka Brazilu, jednom od najvećih uzgajivača kafe.

Gost večeri u Galeriji Narodnog muzeja je „Kafeterija“ Radoslava Plešinca, koja će pružiti posetiocima mogućnost da degustiraju različite vrste kafa sa čuvenih svetskih destinacija: sa plantaža iz Etiopije, Brazila i dve plantaže iz El Salvadora. Sa druge strane, Noć muzeja se odvija u „Kafeteriji“ i u „Caffe Pabu“ za sve njihove posetioce, koji imaju mogućnost da otkriju na koji način kada piju kafu, učestvuju u bogatom svetskom i domaćem nasleđu, u uzbudljivoj priči o dobrom ukusu.

Tokom večeri biće prikazan film „The Coffee Man“ (Jeff Hann, Roland Fraval, Jeraff Productions, Australija, 2016.) posvećen našem sunarodniku Saši Šestiću, koji je 2015. osvojio titulu najboljeg bariste na svetu. Tema o kafi je takođe i povod da se tokom Evropske noći muzeja promovišu novi muzejski suveniri, šolje za kafu sa više motiva iz muzejskih zbirki, u dizajnu Dragana Pešića.

19:00 – Emitovanje filma „The Coffee Man“
20:30 – Promocija muzejskog suvenira
21:00 – Klavirski nastup pijaniste Petra Ilića „Put ka Brazilu“

Ulaz je slobodan.

Vidimo se!

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *