Stiže 20.000 gostiju!

U Vrnjačkoj Banji, prestonici srpskog kontinentalnog turizma, sve je spremno za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike i letnju sezonu koja tradicionalno počinje upravo za Međunarodni praznik rada.

U Vrnjačkoj Banji, prestonici srpskog kontinentalnog turizma, sve je spremno za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike i letnju sezonu koja tradicionalno počinje upravo za Međunarodni praznik rada, a vrnjački turistički poslenici već od petka pa sve do narednog vikenda očekuju čak 20.000 gostiju!

Za svoje posetioce Vrnjačani su i ove godine pripremili bogat zabavno-kulturni program. U okviru manifestacije pod nazivom „Vaskršnji maraton“ koja počinje na sam dan Uskrsa i traje do 2. maja održaće se takmičenje u kucanju jaja, koncerti kulturno-umetničkih društava, lokalnih bendova i horova, kao i Sajmovi cveća i starih zanata.

Kao kruna svečanosti, 1. maja od 21 sat na Trgu kulture zakazan je koncert dr Neleta Karajlića, nekadašnjeg frontmena legendarne grupe „Zabranjeno pušenje“.

– U turizmu postoje dva pravila. Prvo, ako tamo gde se odlazi nije interesantnije nego kod kuće, onda putovanje nema svrhu, i drugo, ako tamo gde se odseda nema približno sličnih uslova, komfora, kao kod kuće, onda ni boravak neće biti ugodan – kaže Ivan Trifunović, direktor ovdašnje Turističke organizacije.

– Turista će otputovati tamo gde će ga stvarni sadržaji ponude pokrenuti da potroši novac kako bi se lepo proveo i lepo osećao. Ako tako bude, doći će opet. Vrnjačka Banja ispunjava sve uslove za vrlo uspešan turizam.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *