ODANI NARODU I OTADŽBINI: I u Kraljevu obeležen Dan vojske

Pripadnici Druge brigade kopnene vojske Srbije (KoV), sa komandom u kasarni u Ribnici, obeležili su 23. april – Dan vojske Srbije.

Svečanom smotrom, polaganjem venaca na spomenik srpskim ratnicima u centru Kraljeva i prigodnom svečanošću, pripadnici Druge brigade kopnene vojske Srbije (KoV), sa komandom u kasarni u Ribnici, obeležili su 23. april – Dan vojske Srbije.

U prisustvu čelnika lokalne samouprave, predstavnika Ministarstva odbrane, policije, Žandarmerije, javnih preduzeća i institucija i boračkih udruženja, smotru je izvršio pukovnik Muharem Fazlić, zamenik komandanta Druge brigade KoV.

– Ponosni smo na postignute rezultate između dva praznika. Zahvaljujući požrtvovanju, zalaganju i profesionalizmu uspeli smo da uspešno realizujemo sve postavljane zadatke i time značajno doprinesemo podizanju ugleda vojne profesije u zemlji i inostranstvu. Biti vojnik i danas znači služiti opštem dobru, biti u zavetu sa otadžbinom i biti odan svom narodu – rekao je pukovnik Fazlić obraćajući se prisutnima.

Povodom Dana vojske, najbolji oficiri, podoficiri i vojnici Druge brigade KoV nagrađeni su unapređenjima, novčanim iznosima i nagradnim odsustvima.

Foto G. Šljivić

 

novosti.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *