Sednica Gradskog veća: nov način dodele nagrada i priznanja, raspisivanje konkursa za raspodelu sredstava za poljoprivredu, razmatranje žalbi građana

Na osamdeset petoj (redovnoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva pred većnicima se našlo 18 tačaka dnevnog reda.
Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su doneli Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o priznanjima i nagradama grada Kraljeva, koji treba potom da se nađe i pred gradskim odbornicima.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je objasnio da je usvojena promena načina dodele nagrade i priznanja grada Kraljeva, koja će se primenjivati od ove godine.

„U skladu sa izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi, bilo je neophodno da ponovo uredimo ovu oblast, pri čemu su ovlašćenja gradonačelnika znatno smanjena odnosno zvanje Počasnog građanina sada prelazi u nadležnost Skupštine grada Kraljeva. Sve ostale nagrade i priznanja dodeljivaće odbornici na sednicama Skupštine grada Kraljeva, a gradonačelnik će imati samo mogućnost da dodeljuje Zahvalnice“, objasnio je gradonačelnik.

Većnici su doneli i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2019. godini, Pravilnik o uslovima, postupku i načinu korišćenja sredstava za podsticaje investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za 2019. godinu, kao i Rešenje o obrazovanju i imenovanju Radne grupe za skidanje useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kraljeva.

„S obzirom na to da je već sredina aprila i da smo dobili saglasnost Ministartsva poljoprivrede za dodelu sredstava našim voćarima, stočarima i svim drugim poljoprivrednicima, mi smo na ovoj sednici Gradskog veća usvojili neophodna akta kako bi uskoro bio raspisan konkurs. Grad opredeljuje 65.000.000 dinara za ove namene, ali izdvaja i novac za seoski turizam. Ove godine je u budžetu predviđeno čak 7.000.000 dinara, a takođe obezbeđuje se novac za infrastrukturu ka poljoprivrednim domaćinstvima“, rekao je Terzić.

Gradsko veće je donelo i Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o rasporedu korišćenja budžetskih sredstava osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja za tekuće i kapitalne transfere nivou Republike za 2019. godinu, a razmatralo je i žalbe građana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *