Podrška kraljevačkih odbornika normalnoj državi, pristojnoj Srbiji

Sa namerom da „daju punu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv nasilja koje se sprovodi na ulicama grada Beograda i onoga što nas očekuje narednih dana“, kako je istakao predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković na konferenciji za novinare, odbornici Skupštine grada Kraljeva iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Pokreta socijalista će, u zgradi Gradske uprave odnosno Skupštine grada Kraljeva, organizovati danonoćna dežurstva.

„Mi ćemo ovde ostati do daljeg, štitićemo ovu instituciju. Nasilje onih koji hoće da izmene volju građana neće proći.U Kraljevu nema naznaka da treba braniti institucije, ali mi pružamo podršku republičkim institucijama i borimo se za izbornu volju građana onako kako jeste i ne želimo da se to promeni nasilnim putem“, poručio je Marković uz napomenu da će dežurstvo trajati sve dok bude potrebno – „Nadam se 24 sata, a može da traje i 24 dana. Zaista nije problem“, rekao je.

 

Marković je takođe izjavio da, ukoliko oni koji nasilnim putem hoće da dođu na vlast stupe u štrajk glađu, to će biti i kontramera kraljevačkih odbornika.

Kako će grupa Srba, koja je sa Kosova i Metohije krenula na miting koji će 19. aprila biti organizovan u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, sutra biti u Kraljevu, predsednik kraljevačke Skupštine je rekao da će kraljevački odbornici pokušati da im obezbede smeštaj.

„Primićemo ih u svoje domove, po dva-tri čoveka će naši odbornici da prime, ugostićemo ih da odmorni nastave put Beograda“, poručio je.

Marković smatra da se na nasilje ne odgovara nasiljem, već drugim načinima borbe.

„Mi smo se opredelili za ovaj, mislimo da je prikladan. Pokazaćemo svoju snagu 19. aprila u Beogradu. Odavde će krenuti veliki broj ljudi. Daćemo podršku normalnoj državi, pristojnoj Srbiji i samo tu sliku želimo da pošaljemo. Bez nasilja. Porodična šetnja, naši prijatelji, naša rodbina, naša deca… Očekujem da na kraju sve ispadne normalno i da pobedi ona pristojna Srbija u odnosu na onu nasilnu, koja želi da ovu zemlju dovede i vrati tamo gde ne treba“, poručio je predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković na konferenciji za novinare, kojoj su, zajedno sa odbornicima vladajuće koalicije u Skupštini grada Karljeva, prisustvovali i gradonačelnik grada Karljeva dr Predrag Terzić i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *