Sednica Gradskog veća: započelo asfaltiranje puteva na seoskom području, raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

Na osamdeset četvrtoj (redovnoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva većnici su razmatrali 12 tačaka dnevnog reda.
Između ostalih akata, gradski većnici su doneli Zaključak o prihvatanju inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ za dostavljanje predloga za rekonstrukciju kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva uz 15 odsto učešća građana.

Budžetom grada Kraljeva za 2016. i 2017. godinu bilo je predviđeno po 35.000.000 dinara za asfaltiranje puteva na seoskom području. Mi smo odlučili da, prilikom usvajanja budžeta za 2019. godinu, opredelimo 70.000.000 dinara za asfaltiranje na seoskom području. Satram da je to veoma dobra poruka i da je to neophodno bilo uraditi i ranije. Upravo iz tog razloga, s obzirom na to da je JKP „Putevi“ započelo izgradnju paringa ispred Hrama Svetog Save, da je započela rekonstrukcija Zmajevačke ulice, da nas uskoro očekuje i početak radova na Rudničkoj ulici, neophodno je da na vreme počnemo i asfaltiranje puteva kako bismo sve završili dok traje građevinska sezona. Ovo je samo prva faza radova, a mi ćemo na nekoj od narednih sednica Gradskog veća usvojiti dalji plan asfaltiranja puteva na teritoriji mesnih zajednica uz učešće građana od 15 odsto“, rekao je nakon sednice Gradskog veća grada Kraljeva gradonačelnik Terzić.

Na sednici je donet i Zaključak o davanju saglasnosti za preuzimanje obaveza po osnovu kapitalnih projekata („Unapređenje sistema javnog osvetljenja i ugradnja komandnih ormara za upravljanje javnim osvetljenjem u cilju energetske efikasnosti“).
Gradonačelnik je podsetio na to da je grad tokom 2016. godine započeo zamenu starih živinih sijalica novom LED rasvetom, koja će biti završena u toku ove godine.

„Pored ove uštede, grad Kraljevo je prilikom usvajanja budžeta za 2019. godinu doneo Odluku o kapitalnoj investiciji – ugradnji komandnih ormara, kako bi se uštedelo i na postojećim natrijumovim sijalicama. S obzirom na današnju Odluku Gradskog veća, mi ćemo raspisati javnu nabavku, odmah izvršiti ugradnju ormara kada se javna nabavka završi, a isplatu ćemo vršiti ove, ali i u naredne dve godine. Ušteda će biti postignuta praktično odmah, a mi ćemo na osnovu sredstava koje uštedimo tokom 2020. i 2021. godine isplatiti u potpunosti ovu zamenu“, rekao je Terzić.

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su doneli i Rešenje o izmeni Rešenja o raspoređivanju sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2019. godini.
Gradonačelnik je objasnio da je procedura za raspisivanje javnog Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata ove godine složenija zbog toga što je neophodna saglasnost Komisije za davanje državne pomoći.

„Mi smo tu saglasnost tokom prethodne nedelje dobili i odmah nakon toga sam sazvao sednicu Gradskog veća kako bismo danas raspisali ovaj javni poziv. On će trajati do 3. maja i ove godine u ove svrhe opredeljeno je više sredstava u odnosu na prethodnu. Mi ćemo po Konkursu raspodeliti čak 19.000.000 dinara. Minimalni iznos koji može dobiti neka medijska kuća, bile to novine, portal ili televizija, iznosi 100.000 dinara, a maksimalni iznos sredstava iznosi čak 6.000.000 dinara“, izneo je detalje gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *