Deo nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu upisan u katastar na zahtev investitorke

U rešenju se navodi da ono nije konačno, i da je protiv njega moguće uložiti žalbu u roku od osam dana od dostavljanja.

Umesto da bude srušen, deo nelegalnog objekta od preko 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, upisan je u katastar, piše Insajder. Upis je odobrila Služba za katastar nepokretnosti Raške po zahtevu investitorke Snežane Mitković. U izdatom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu, a sve to je urađeno uprkos rešenju o rušenju i izvršenju koje je Ministarstvo građevinarstva donelo još prošle godine.

Zahtev za upis u list nepokretnosti investitorka je podnela još 10. januara 2018. godine, ali joj je zahtev odobren tek 1. aprila 2019. Ona je tražila da se u katastar upiše deo objekta površine 43 kvadratna metra koji se nalazi na katastarskoj parceli 95 koja pripada opštini Raška.

U obrazloženju za prihvatanje zahteva, raška katastarska služba nepokretnosti navela je da je Snežana Mitković kao dokaz promene stanja na terenu dostavila elaborat geodetskih radova koji je overio GP Geoprojekt Plus iz Brusa.

Objekat na Pančićevom vrhu – Printksin: Aljazeera

U rešenju se navodi da ono nije konačno, i da je protiv njega moguće uložiti žalbu u roku od osam dana od dostavljanja.

U dokumentu piše i da je reč o objektu čija je osnova površine 399 kvadrata, da se 356 kvadrata nalazi na katastarskoj parceli 1877/4 koja pripada opštini Brus, a 43 kvadrata na parceli 95 koja pripada opštini Raška. Mitković je upis u katastar tražila za deo objekta od 43 kvadrata. Reč je inače o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Srbije, a nad kojim pravo korišćenja ima JP Nacionalni park Kopaonik.

Uprkos zakonskoj obaveza, u ovom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu, piše Insajder.

Naime, prema Zakonu o postupku upisa u katastar nepokretnosti u slučaju kada za objekat nije izdata građevinska ili upotrebna dozvole istovremeno se upisuje i odgovarajuća zabeležba. To u ovom slučaju nije urađeno.

(Telegraf.rs/Insajder)

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *