Najbolji učenici sa Kosova i Metohije na Kopaoniku

Desetu godinu zaredom najbolji učenici škola sa Kosova i Metohije besplatno zimuju na Kopaoniku. Ovoga puta, društvo im prave i mladi iz Dečjeg sela Kraljevo.

Sunce i sneg u aprilu. Predivna slika Kopaonika. Na stazama skijaši i borderi. Vreme za pravo uživanje.

Zahvaljujući dobroj praksi domaćina da na kraju sezone ugoste one najbolji i one koji nisu u prilici da priušte zimovanje u našem najpoznatijem ski-centru ove nedelje druže se, uče da skijaju i uživaju dečaci i devojčice od kojih su mnogi prvi put na ovoj planini.

Neda Milkić, iz OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici kaže da joj je prelepo: “Prvi put sam na Kopaoniku. Skijamo, u kuglani smo bili, na bazenu i prelepo je sve. Mnogo mi se sviđa ovde.”

Za Nedu, ali i ostalu decu ovo zimovanje je nagrada za postignuti uspeh u školi.

“Mislim da je ovo stvarno jedna sjajna motivacija za sve učenike koji došli, da su polaznici svih ovih godina ovakve jedne vrste zimovanja sa puno lepih i dobrih aktivnosti i mislim da će puno značiti za njihov dalji rad, stvarno jedna dobra motivacija” kaže Lazar Danić, učitelj OŠ “Kralj Milutin” iz Gračanice.

“Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u razvoju ove dece i ove godine MK grupa je ugostila 48 sa Kosova i Metohije i SOS Dečjeg sela Kraljevo sedmodnevnim zimovanjem na Kopaoniku”, navodi Milica Jovetić iz MK Grupa.

Sedmodnevno druženje završava se sutra. Sa planine sunca u školske klupe ovi mališani vratiće se puni utisaka, kao novopečeni skijaši, sa ponekom novom simpatijom, boljom krvnom slikom, ali i elanom za učenje i postizanje još boljih rezultata u školi.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *