Brnabić: Fokusiraćemo se na dovođenje investitora u Rašku oblast

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se fokusirati na dovođenje investitora u Rašku oblast i da će to prevashodno učiniti kroz strateško partnerstvo sa investitorima iz Turske.

Ona je u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića rekla da je u Srbiji zabeleženo “drastično opadanje nezaposlenosti”.

“U poslednje četiri godine više smo nego prepolovili nezaposlenost, ali za Rašku oblast moramo da uradimo više”, rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da je vlast od 2014. godine morala da se više okrene na probleme u drugim oblastima, te da su u prvom periodu u fokusu bili Niš, Kraljevo, Loznica i drugi delovi Srbije.

Prema njenim rečima, vlast je rešavala i “ogromne strateške probleme velikih poreduzeća poput” Železare u Smederevu.

“Ja Vam garantujem, poslala sam Ministarstvu privrede da me informiše o stanju u Raškoj oblasti”, kazala je ona.
Ona je rekla da joj je jasno da je svima teško da čekaju investicije je teško svima da čekaju investiticije, te da će firma “Lus protekt” povećati broj zaposlenih na 300.

“Mi smo pre 20 dana imali promociju programa za podršku malim i srednim preduzeća u Novom Pazaru. Idemo na nove strane direktne investicije, ali radimo i na podršci malim i srednjim preduzećima”, rekla je Brnabić.

Brnabić je najavila da u junu počinju radovi na infrastrukturi u Raškoj oblasti koji će doprineti dovođenju investitora i dodala da to što do sada nije bilo velikih investicija u toj oblasti nije vezano za versku i nacionalnu diskriminaciju.

“Ako neko u celoj Evropi radi na tome da imamo zemlju koja je jednaka i daje jednake šanse i prilike za sve, onda je to svakako Srbija”, zaključila je Brnabić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *