Novi Pazar: Eko-toplana na prostoru nekadašnjeg kombinata

Grad Novi Pazar je, na ponovljenoj licitaciji, za 15 miliona dinara kupio objekte Tekstilnog kombinata „Raška”, koji su planom regulacije predviđeni za izgradnju toplane na biomasu. Time je grad ostao u programu nemačke KFW banke za izgradnju toplane na biomasu.

Gradnja toplane na biomasu počinje na proleće sledeće godine.

„Očekujem da ćemo do kraja ove godine završiti stečajni postupak i da ćemo moći da krajem godine završimo i sa isplatom poverilaca. Hoću da podsetim da smo u dosdašnjem toku stečajnog postupka namirili poverioce prvog isplatnog reda u stopostotnom iznosu, poverioce drugog isplatnog reda u stopostotnom iznosu i poverioce trećeg isplatnog reda u iznosu od 53,75%”, objašnjava Zoran Milosavljević, stečajni upravnik TK „Raška”.

„Sada idemo naredne korake – izvođenje studije izvodljivosti i nadamo se, u što kraćem vremenu, da ćemo ići na relizaciju ovog projekta pre svega na zadovoljstvo građana Novog Pazara, jer će imati znatno jeftinije grejanje, ekološko grejanje i izmestiće se toplana koja je bila u centru grada i koja se grejala na mazut”, navodi Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

Izgradnja toplane koštaće 3.600.000 evra.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *