Suđenje Bojanu Ugrenoviću Foto: fokus.mk

Ugrenović se od septembra pretprošle godine branio sa slobode jer mu je Osnovni sud u Ohridu 27. jula 2017. godine ukinuo pritvor i pustio ga na slobodu saglasno zakonu o krivičnom postupku u kome stoji da pritvor može da traje jednu godinu ako je kazna zatvora najmanje 5 godina. Njemu je bio oduzet pasoš, zabranjeno da napušta privremeno boravište u hotelu “Ambasador” u Skoplju.

Uprkos tim merama, Ugrenović se od tada ni jednom nije pojavio na ponovljenim sudskim ročištima za ubistvo Dimitra Matlioskog otkako je apelacioni sud u Bitolju ukinuo prvobitnu presudu Osnovnog suda u Ohridu, kojom je u decembru 2016. godine Ugrenović bio osuđen na 16 godina zatvora, i vratio predmet na ponovno suđenje.

I na ponovljenom suđenju, opet bez prisustva ubice, Ugrenović je ponovo kažnjen na 16 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Bitolju sada prepolovio tu kaznu, koja je postala pravosnažna. Iako ogorčena zbog smanjenja kazne ubici njenog sina, majka Dimitra, Dragica Matiloska se nada da će se zločinac ipak naći iza rešetaka. Bojan Ugrenović je optužen da je prvog dana 2016. godine nasmrt pretukao mladića Dimitra Matiloskog iz Ohrida.

Bojan je nasmrt pretukao mladića Dimitra Matiloskog (26) iz Ohrida Printskin: Youtube/Kanal 5

On je tada sa prijateljima iz Srbije, Mihajlom Pantovićem (26) i G. P. (25) u Ohrid došao da dočeka Novu godinu. U “najluđoj noći”, Bojan je napao Matiloskog ispred kafića hotela “Tabana”, gde je odseo sa dvojicom prijatelja.

Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a kada je izgledalo da se situacija smirila, Bojan je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga tuče rukama i nogama dok je ovaj nepomično ležao na zemlji. Matiloski je od teških povreda preminuo u bolnici.

Nakon tuče, Ugrenović se vratio u hotel gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Da bi prikrili delo, oni su ga najpre smestili u sobu svojih prijateljica u istom objektu, a kasnije su ga, kad su se uverili da je bezbedno, vratili u njegovu sobu.

Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice. Na prvom ročištu u decembru 2016. godine, kada je bio osuđen na 16 godina zatvora, Ugrenović je priznao krivicu, izrazio žaljenje i kajanje za počinjeno delo.

Sud mu je smanjio kaznu za 8 godina Printskin: Youtube/Kanal 5

Sedam meseci kasnije, 25. jula 2017. godine, na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Ohridu on je rekao da se ni malo ne oseća krivim.

– Nakon ubistva mog sina započeo je i moj pakleni život. Kroz taj tamni tunel me vode moje prijateljice. Ubili su snove mladića od 26 godina, da se zaposli, oženi i ima decu. Ja nikada u rukama neću držati unuče moga deteta. Ubica moga sina je ubio i mene. Zatvorio mi je kuću. Ja živim sama. Ne znam šta je strašnije, jutro, dan ili noć – izjavila je na promociji svoje treće knjige “Moj život posle izgubljenog života” Dragica Matiloska, sa kojom pokušava da umanji svoju bol.

telegraf.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.