U galeriji Kulturnog centra “Ribnica” u Kraljevu je otvorena izložba 60 fotografija pod nazivom “Putovanja tri objektiva” čiji su autori Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić.

Foto-zapisi Tomislava Peterneka su nastajali nekoliko decenija i beleže neočekivane situacije iz svakodnevnog života, radovi Gorana Kukića prikazuju reflekse u različitim izlozima širom Evrope, dok su dela Igora Mandića kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od pustinje do najnaseljenijih mesta.

– Ovo nam je već 24. grupno predstavljanje i ponosni smo na podršku foto-klubova širom Srbije. Jer, zaključili smo da se sva dešavanja odigravaju u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada ili Niša, pa smo odlučili da animiramo i ljude u manjim mestima da se aktiviraju. Popularizacijom društvenih mreža ljudi su izgubili pristup u izražaju koji bi trebalo da bude malo dublji, pa tamo fotografija traje tek dve-tri sekunde… Zato ponovo afirmišemo galerijski format i tako doprinosimo decentralizaciji kulture – kaže Goran Kukić, uz napomenu da će postavka pred Kraljevčanima biti do 27. marta.