Kraljevo, uhapšeni zbog poreske utaje

U Kraljevu uhapšene dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

Uhapšeni N. J. (1988), vlasnik “N. J. Timbertrejda” i G. M. (1963), odgovorno lice “Ekspres pinka” se sumnjiče da su u 2018. godini, primili i knjižili ulazne račune sa neistinitom sadržinom, na osnovu kojih su izvršili plaćanja u iznosu od oko 6.224.000 dinara prema privrednim subjektima “Deni stil”, Nacionalna zadruga “Spas” i “Er Palas” , iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo.

Pedesetčetvorogodišnji muškarac, odgovorno lice “Deni stila” i Nacionalne zadruge “Spas” i 65-godišnji muškarac, odgovorno lice “Er Palasa”, su zatim, kako se sumnja, podizali novac sa računa ovih privrednih subjekata i davali ga osumnjičenom G. M., zadržavajući naknadu u iznosu od dva do četiri odsto.

Sumnja se da je G. M., uzimajući takođe deo za sebe, novac dalje davao osumnjičenom N. J.

Na ovaj način je oštećen budžet Republike Srbije za iznos od 974.300 dinara.

Osumnjičenima N. J. i G. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu .

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv pedesetčetvorogodišnjeg i šezdesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe, protiv 75-godišnjeg i 48-godišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava za krivično delo falsifikovanje isprave, jer se sumnjiče da su svojim potpisima overavali isprave sa neistinitom sadržinom.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *