Tri zainteresovana kupca za objekte Tekstilnog kombinata Raška

Za kupovinu fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju zainteresovana su tri kupca, među kojima je i Grad Novi Pazar, nezvanično saznaje radio Sto plus.
Osim lokalne samouprave, prema nepotvrđenim informacijama, depozit od šest miliona dinara uplatila su i dva privrednika iz Novog Pazara i oni će učestvovati na javnoj licitaciji koja će se održati danas u Beogradu u 11 časova. Početna cena je 15,2 miliona dinara.
Ovo je drugi pokušaj prodaje imovine nekadašnjeg giganta novopazarske privrede, a prvi je održan početkom decembra prošle godine. Ponudom od 84 miliona dinara, skoro šest puta većom od početne, na licitaciji je pobedio Grad Novi Pazar, ali je ubrzo odustao procenivši da je cena nerealno visoka.
Objekti su onda ponuđeni drugom učesniku nadmetanja, Novopazarcu Ameru Hadžifejzoviću koji je ponudio 78 miliona dinara. On je sa stečajnim upravnikom potpisao kupoprodajni ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio sav novac, zbog čega je prodaja poništena, navodi radio Sto plus.
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *