Priveden direktor prijepoljske ED biće sutra saslušan u Kraljevu

Protiv rukovodioca pogona Elektrodistribucije u Prijepolju B. G. podignuta je krivična prijava zbog produženog krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica član 359. stav 2”, rekli su za RINU iz Višeg tužilaštvu u Kraljevu.

Oni navode da mu je određena mera zadržavanja do 48 sati u kom roku će biti saslušan kod višeg tužioca u Kraljevu u posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

O tome šta mu se stavlja na teret za sada nema zvaničnih informacija. Tek ovdašnja Elektrodistribucija dospela je u žižu javnosti krajem prošle godine kada je vd direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, zbog propusta u radu kaznio 23 rukovodioca širom zemlje na čijem spisku se našlo i ime B. G. iz Prijepolja. Tada je u saopštenju EPS-a navedeno da su pojedini direktori umešani u korupciju i da su protiv njih podnete krivične prijave.

Na osnovu rezultata istrage u decembru prošle godine, tada je Nadzornom odboru EPS-a predložena smena direktora ED u Prijepolju, međutim sve do danas ta preporuka nije bila sprovedena u delo.

Inače, ovo je samo nastavak akcije koju u Prijepolju sprovode inspektori Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva iz Kraljeva. Početkom godine oni su zbog zloupotrebe službenog položaja lišili slobode direktorku Centra za socijalni rad i jednu službenicu te ustanove.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *