Predsednik KK Sloga: Traženje odobrenja nije bila praksa

Predsednik Košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva Uroš Matić izjavio je da je deci iz tog kluba zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju na prelazu Jarinje, jer nisu imali odobrenje jednog od organa privremenih institucija u Prištini.

On je, međutim, naglasio da KK Sloga nije ni tražio odobrenje jer to do sada nije ni bila praksa.

“Zabranjen nam je ulazak jer su navodno tražili odobrenje od nekog organa, da li oni to zovu ministarstvo ili kako već, uglavnom od organa nekih privremenih institucija. Što mi nismo imali, niti smo tražili, niti je to bila praksa do sada”, rekao je predsednik KK Sloga.

On je objasnio da su pioniri trebalo da igraju utakmicu s Trepčom, ističući da je ovo prvi put da je nekoj ekipi Sloge zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

“Ali ove godine se dešavalo bar ono što smo mi čuli ove godine da je zabranjeno ne košarkaškim, nego i fudbalskim i odbojkaškim timovima”, naveo je Matić.

Matić kaže i da je dobio informaciju da je ekipa iz Užica pre njih prešla prelaz, uz dobijenu dozvolu.

On je naveo da će u toku nedelje imati sastanak sa ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije, pod čijom se organizacijom zvanično sprovodi takmičenje, kako bi od njih čuli “šta i kako dalje”

Trener Vladimir Dasić rekao je za RTS da je zabrana mladim košarkašima Sloge da uđu na KiM bio njegov najveći profesionalni poraz.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić prethodno je ocenio zabranu mladim košarkašima da uđu na Kosovo i Metohiju kao anticivilizacijski i gnusan postupak Prištine, vredan svakog prezira.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *