Dejan Vukićević dobitnik nacionalne nagrade za bibliotekarstvo

Na centralnoj manifestaciji, povodom 187. godišnjice Narodne biblioteke Srbije, nacionalna nagrada za ukupan doprinos razvoju bibliotečko-informacione delatnosti u zemlji dodeljena je dr Dejanu Vukićeviću.

Nacionalna nagrada iz oblasti bibliotekarstva „Janko Šafarik”, koja se dodeljuje za ukupan doprinos razvoju bibliotečko-informacione delatnosti Republike Srbije, ove godine dodeljena je dr Dejanu Vukićeviću, bibliotekaru savetniku, zaposlenom na Odeljenju posebnih fondova u Narodnoj biblioteci Srbije.

Bibliotečku karijeru dr Dejan Vukićević započeo je u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” u Kraljevu, gde je već zapažen njegov rad na bibliografijama, koji je i kasnije uspešno nastavio.

Danas je jedan od vodećih bibliotekara u Srbiji, a o tome, svakako, svedoče i prestižne nagrade iz oblasti bibliotekarstva, kao i učešće na više naučnih skupova u zemlji i inostranstvu.

Vukićević je autor brojnih stručnih monografskih publikacija.

Nagrada mu je uručena u Narodnoj biblioteci Srbije, na centralnoj manifestaciji, koja je upriličena povodom 187. rođendana te ustanove.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *