Nova radna mesta u Kraljevu

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu raspisala je 12 javnih poziva za otvaranje novih radnih mesta ili prekvalifikaciju i obuku radnika. U aktivne mere zapošljavanja uključila se i turska kompanija Eurotaj koja proizvodi džins.

Najveći broj nezaposlenih lica sa evidencije Službe za zapošljavanje očekuje da će se zaposliti u fabrikama Leoni i Eurotajy jer kako investitori najavljuju u njima će raditi oko 7.500 radnika. U kompaniji Eurotaj u Adranima već radi 130 radnika.

„Plan je da do juna zaposlimo 250 ljudi a da do kraja godine još 750 radnika. U naredne tri godine cilj nam je da zaposlimo bar 2.500 ljudi”, kaže Murat Caglar, generalni direktor Eurotaja.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva poslodavcima za prijem i obuku radnika koji će biti otvoreni do 29 novembra ove godine. Iskustva iz prošle godine su pozitivna.

„U programe zapošljavanja i sticanja dodatnih znanja i veština uključeno je oko 700 osoba i obezbeđeno 10,5 miliona dinara”, kaže Snežana Prelić, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kraljevo.

 

Grad Kraljevo će ove godine izdvojiti 13 miliona dinara za programe samozapošljavanja koji će se realizovati u saradnji sa filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *