Hapšenje zbog zloupotrebe položaja u Kraljevu

Policija uhapsila trojicu muškaraca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

Pripadnici MUP-a – Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. Z. (1960) i D. S. (1973), zaposleni u Gradskoj upravi Požarevac, kao i N. N. (1954), radnik JP “Parking servis” u ovom gradu.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su 26. decembra 2018. godine, kao članovi nadzornog organa Gradske uprave grada Požarevca, lažno predstavili da je Privredno društvo “Metal Pres Projekat” izvršilo sve neophodne radove za postavljanje montažne parking garaže.

Oni su na taj način, kako se sumnja, omogućili ovom privrednom društvu da ošteti Grad Požarevac za 6.890.250 dinara, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *