MNOGO KORISTI OD VUČIĆEVE POSETE: Republičke institucije se vraćaju u Tutin

Tokom nedavne posete predsednika Srbije Tutinu zatraženo da se ovoj opštini na Pešteri vrate Osnovni i Prekršajni sud, kao i Osnovno javno tužilaštvo.

Tokom nedavne posete predsednika Srbije Tutinu, od Aleksandra Vučića, te ministara u Vladi i direktora nekoliko državnih institucija koji su bili u njegovoj pratnji je zatraženo da se ovoj opštini na Pešteri vrate Osnovni i Prekršajni sud, kao i Osnovno javno tužilaštvo. Na spisku želja se našlo i preseljenje sedišta Šumskog gazdinstva iz Raške u Tutin, ali i molba da se ne gasi Odeljenje poreske uprave, odnosno da ovde ponovo počne sa radom ekspozitura Poštanske štedionice…

Odbornik SDP Fazila Ferzović objašnjava da je ova opština – sa 36.000 stanovnika i čak 99 sela – jedna od najrazuđenijih u Srbiji, a ima i po jedan granični, odnosno administrativni prelaz. I zbog udaljenosti od Novog Pazara je, kaže, potrebno da se pravosudne institucije koje su ovde nekada normalno radile ponovo vrate u Tutin.

Kako je navedeno u saopštenju Sandžačke demokratske partije (SDP), ministar pravde Nela Kuburović je obećala da će varoš ponovo dobiti Prekršajni sud, dok je Osnovni, zbog nedovoljnog broja premeta, još pod znakom pitanja. U međuvremenu će Tutinci uverenja o tome da nisu kažnjavani i da se protiv njih ne vodi krivični postupak moći da dobijaju u svom gradu, umesto da, kao dosad, odlaze u Novi Pazar.

REAKCIJE

Predsednik Vučić je prihvatio argument da Tutin procentualno ima najviše stabala, pa će ovde biti preseljeno sedište Šumskog gazdinstva. Obećao je da će ovdašnjim ljudima ponovo na usluzi biti i Poštanka štedionica, a direktor Republičke poreske uprave Dragana Marković je sve obradovala najavom da broj zaposlenih u Tutinu ne samo što neće biti smanjen, već će, zbog povećanog obima posla, biti i novih zaposlenja…

novosti.rs 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *