Srpsko skijalište zatvoreno jer NIJE BEZBEDNO

Skijalište na planini Goč kod Vrnjačke Banje zatvoreno je pošto nije bezbedno za skijaše, a nisu ispunjeni nalozi koje je dala inspekcija. Posetioci koji su planirali da zimski raspust provedu na Goču kažu da su bili zatečeni kada su videli da ski-liftovi ne rade.

– Iznajmili smo apartman za šest osoba. Poveli smo decu kako bismo uživali na raspustu i skijali po ceo dan. A onda kad smo došli, saznali smo da žičara ne radi – kaže Maja Martić iz Kragujevca.

Republička turistička inspekcija je zatražila da skijalište mora da ispuni kriterijume za bezbedno skijanje ili da se zatvori. Traženo je da licencirani spasioci i redari vode računa o skijašima, da se nabave vozila i oprema za spasavanje, uredi mesto za sletanje helikoptera, ogradi staza.

Čelnici Vrnjačke Banje, koja upravlja ovim skijalištem, kažu da nemaju novca da ispune sve kriterijume i zato su ga zatvorili.

– Bili smo prinuđeni da skijalište stavimo van funkcije. Inspekcija ga nije direktno zatvorila, već su samo preventivno dali rok da otklonimo nedostatke. U pitanju su višemilionska sredstva i nismo mogli ove godine da to učinimo – kaže za “Blic” Dušan Radović, direktor Sportskog centra u Vrnjačkoj Banji.

blic.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *