Nova prodaja: Stečajni upravnik traži kupca za TK “Raška”

Stečajni upravnik Tekstilnog kombinata “Raška” iz Novog Pazara oglasio je novu prodaju fabrike za preradu otpadnih voda po po;etnoj ceni od 15,2 miliona dinara.

Javno nadmetanje održaće se 15. marta u 11 časova, a pravo učešća imaju svi zainteresovani kupci koji otkupe dokumentaciju i uplate depozit od šest miliona dinara, objavio je radio Sto plus.

Objekti koji su oglašeni na prodaju nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Prva licitacija za prodaju tih objekata održana je početkom decembra prošle godine, a ponudom od 84 miliona dinara, skoro šest puta većom od početne cene, pobedio je Grad Novi Pazar.

Međutim, lokalna samouprava je ubrzo odustala od kupovine, a imovina TK “Raška” ponuđena je drugom učesniku licitacije, Novopazarcu Ameru Hadžifejzoviću koji je ponudio 78 miliona dinara.

On je sa stečajnim upravnikom potpisao kupoprodajni ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio sav novac, zbog čega je prodaja poništena.

b92.net

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *