Ribnica: Dva sata bez mobilnog telefona

Kulturni centar Ribnica iz Kraljeva organizuje tokom zimskog raspusta kreativne radionice za decu predškolskog uzrasta i osnovce. Radionice su besplatne, pod uslovom da deca ne koriste mobilne telefone tokom boravka u Kulturnom centru.

Zaposleni u Kulturnom centru bili su zatečeni odazivom dece da učestvuju u radu kreativnih radionica. U skladu sa sloganom, Dva sata bez mobilnih telefona, umesto oglašavanja na društvenim mrežama ili sajtovima, decu su animirali tako što su delili flajere po školama.

“Mislili smo da će malo dece doći, ali evo. Došla su deca iz Ribnice iz škola Sveti Sava i Vuk Karadžić. Došla su iz Žiče iz osnovne škole “Živan Maričić” ali imamo i decu iz grada. Imamo decu predškolce tako da su svi tu i mislim da je lepa atmosvera”, kaže Olivera Marjanović iz Kulturnog centra Ribnica.

Tokom boravka u radionicama deca će usavršavati i sticati određene veštine. Deca u radionici su zadovoljna tehnikama, kažu, crtaju po staklu, čašama, ukrašavaju predmete.

Nisu zazvonili mobilni telefoni i deci nisu nedostajali nekoliko sati.

Druženje sa decom biće nastavljeno tokom celog zimskog raspusta. Tema poslednje radionice biće po izboru samih mališana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *