Kraljevo: Veliko interesovanje za kreativne radionice za najmlađe

U Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva danas je održana prva u nizu radionica namenjenih deci osnovnoškolskog uzrasta u okviru programa nazvanog „Zimske radionice – Dva sata bez telefona“.

Pet tematskih radionica planiranih za narednih deset dana zimskog školskog raspusta imaju za cilj da podstaknu najmlađe da se, bar na dva sata, odvoje od sveprisutnih mobilnih telefona i da to vreme iskoriste za upoznavnje sa nekoliko kreativnih veština poput, recimo, bojenja stakla, izrade predmeta od papira ili upoznavanje sa osnovama pantomime i nekih društvenih igra.

Na današnjoj, prvo od pet planiranih radionica, najmlađi su se upoznali i prakično uvežbavali osnovne tehnike bojenja na staklu. Za sredu su planirane društvene igre a u petak je predviđeno upoznavanje sa tehnikama izrade predmeta i ukrasa od papira. Program se nastavlja u idući ponedeljak i sredu.

Već prvog dana odziv dece iznenadio je i organizatore iz Kulturnog centra „Ribnica“ koji su, planirali da radionice realizuju u njihovoj biblioteci ali su bili prinuđeni da, zbog velikog interesovanja, radionicu održe u većem prostoru svoje Galerije.

Na taj način su dobili i prvu potvrdu da je njihov program dobro koncipiran i planiran jer su uspeli da privuku veliki broj zainteresovane dece.

O tom su svoj sud rekli i brojni roditelji koji su dovodili mališane na radionicu istakavši da je ovo i pravi sadržaj i pravi tajming za njegovo održavanje. Jer, ovako koncipirani programi pored toga što edukuju najmlađe, u punoj meri pomažu i njihovim roditeljima kojima je, u ovo vreme besparice, sve teže da izdvoje koji dinar za odlazak na zimovanje van grada sa svojim mališanima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *