PONOSNE KARTICE 2019 „Cena minus za tri plus“ – Grad Kraljevo pomaže porodicama sa troje i više dece

Grad Kraljevo je jedna u nizu lokalnih samouprava koje su pristupile u članstvo Udruženja Pokret za decu „Tri plus“ iz Čačka, u cilju obezbeđivanja finansijskih olakšica pri kupovini robe i pružanju usluga porodicama sa troje i više dece, kako bi se poboljšao matrerijalni položaj navedenih porodica, dodelom PONOSNE KARTICE 2019 „Cena minus za tri plus“. Kartica je personalizovana, namenjena porodicama sa troje i više dece, sa kojom ove porodice mogu ostvariti popuste ili biti oslobođeni plaćanja roba i usluga u brojnim pravnim subjektima na teritoriji grada Kraljeva, ali i cele Srbije, koji su potpisali ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“.

Tim povodom, održana je konferencija za novinare, na kojoj su gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, zamenik načelnika Gradske uprave grada Kraljeva Dejan Ćajić i potpredsednica Udruženja Pokret za decu „Tri plus“ Daliborka Nestorović najaviti početak realizacije projekta u našem gradu, a potpisa je i Ugovor na osnovu koga će biti realizovana buduća saradnja na ovom projektu.

Kako je istakla potpredsednica Pokreta za decu „Tri plus“ Daliborka Nestorović, sinegrisana su tri osnovna segmenta društva – lokalne samouprave, porodice sa troje i više dece i privredni subjekti.

„Kraljevo je pokazalo izuzetnu srčanost što se tiče privrednih subjekata i pravnih lica koji su se uključili – 122 privredna subjekta je odobrilo velike popuste i besplatne usluge porodicama sa troje i više dece. Naša PONOSNA KARTICA 2019 „Cena minus za tri plus“ je personalizovana na ime majke, ali je namenjena celoj portodici. Nazivamo je ponosna jer su te majke zaista ponosne žene, grad je ponosan na svoje sugrađanke, a Pokret je izuzetno ponosan na svoj projekat „Cena minus za tri plus“, koji je uspeo da pronađe svoje mesto u društveno odgovornim lokalnim samoupravama poput grada Kraljeva“, istakla je predstavnica Pokreta.

Ona je pozvala privredne subjekte koji to do sada nisu učinili da se priključe akciji i sve majke iz Kraljeva da daju izjave o saglasnosti za obradu podataka, kako bi što pre počela dodela kartica za majke troje i više dece koje žive u Kraljevu. Kako je objasnila, uz karticu, majke dobijaju i flajer sa svim privrednim subjektima koji su se priključili. Potpredsednica Udruženja Pokret za decu „Tri plus“ je istakla da je Pokret ove godine uveo i Tri plus razmenu – korisnici kartice će moći da se uloguju na sajt Udruženja i razmenjuju garderobu, poklanjaju ono što im nije potrebno, a pojavili su se i donatori koji će imati poklone za ove porodice.

„Cilj je da se porodica stavi na prvo mesto. Višedetna porodica mora imati bolji status u društvu i privilegije“, poručila je Daliborka Nestorović.

Prema rečima gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, naš grad se, prateći delatnost drugih gradova u okruženju, priključio ovom projektu.

„Očekujem da ćemo uspeti da obogatimo porodicu gradova i opština u Srbiji koji žele da pomognu majkama troje i više dece. Koncept se zasniva na saradnji između Udruženja, gradova i opština, koji obezbeđuju novac za članstvo u Udruženju i za izradu kartica, i privrednimh subjekata koji žele da pomognu majkama sa troje i više dece“, rekao je Terzić i naglasio:

„Jako sam zadovoljan što su naše ustanove – Kraljevačko pozorište, Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“, Sportski centar „Ibar“ odlučili da učestvuju i pomognu nižim cenama karata za bazen, pozorište, besplatno članstvo u Biblioteci. Zadovoljan sam što su Odbojkaški klub „Tehničar“, Ženski rukometni klub „Metalac“, Košarkaški klub „Plej“ odlučili da deca, kojih ima troje u porodici, mogu da treniraju besplatno. Srećan sam što su i privatne firme – agencije za hemijsko čišćenje, igraonice, kao i mnoge druge, odlučile da pomognu. Kao što su majke ponosne što su rodile troje dece, koja će sutra biti dobri đaci, profesori, lekari, radnici, pomoći razvoj ovog društva, treba da čestitamo i preduzećima koja su odlučila da daju popuste, jer su i oni ponosni jer žele da pomognu da imamo više dece. Očekujem da će još više preduzeća želeti da se priključi akciji i da će grad Kraljevo nastaviti da sarađuje sa Udruženjem u godinama koje slede“, poručio je gradonačelnik.

Pored privrednih subjekata na teritoriji grada Kraljeva, kod svih koji su potpisali ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa Udruženjem, a imaju radnje u celoj Srbiji, popusti će važiti i u našem gradu – Idea, WinWin…

Gradonačelnik je istako značaj pružanja pomoći i podrške majkama koje rade na svojim radnim mestima, a potom kod kuće vode kompletnu brigu o deci.

„Suština je da svi zajedno radimo, Udruženje, grad i privredni subjekti, kao što smo bili zajedno kada smo donosili odluku na Gradskom veću, kada smo na sednici Skupštine grada svi rekli da treba ovo da podržimo. To nije samo pomoć deci, već i roditeljima, jer će u kućnom budžetu ostati više para za decu. Suština je da svi zajedno pokažemo da želimo da nam grad raste i da imamo više dece“, apelovao je gradonačelnik.

Zamenik načelnika Gradske uprave grada Kraljeva Dejan Ćajić pozvao majke, samohrane očeve, usvojioce i staratelje koji imaju troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, da podnesu zahtev za izdavanje „Ponosne kratice 2019“ odnosno popune Izjavu kojom daju pristanak na obradu podataka o ličnosti u svrhu izdavanja „Ponosne kartice 2019“.

Kako je naveo, pravo na karticu imaju porodice kod kojih su majke sa troje i više dece, od kojih je najmanje jedno dete maloletno; da su roditelji staratelji ili usvojioci deteta koje je u porodici treće ili naredno; samohrani očevi koji se staraju o deci; očevi koji su preuzeli brigu o deci; da roditelji (usvojioci, staratelji) imaju zajedničko prebivalište sa maloletnom decom ili maloletnim detetom ukoliko su ostala deca punoletna, a raseljena lica da imaju zajedničko boravište sa maloletnom decom ili maloletnim detetom ukoliko su ostala deca punoletna.

Obrazac Izjave mogu da preuzmu i popunjenu i potpisanu predaju na šalteru Kancelarije za brze odgovore u Gradskoj upravi grada Kraljeva (Trg Jovana Sarića broj 1 – ulaz između prvog i srednjeg ulaza u Gradsku upravu), od 30. januara do 15. februara 2019. godine – radnim danima od 07.00 do 14.00 časova. Obrazac Izjave mogu naći i na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva www.kraljevo.rs, u delu Oglasna tabla.

Korisnik kartice, potpisivanjem Izjave, može dati saglasnost za sebe i maloletnu decu, a punoletna deca potpisuju posebnu Izjavu kojom daju pristanak na obradu podataka o ličnosti u svrhu izdavanja „Ponosne kartice 2019“. Prilikom potpisivanja Izjave potrebno je da pokažu na uvid ličnu kartu.

Ćajić je istakao i da će o datumu podele PONOSNE KARTICE 2019 budući korisnici biti blagovremeno obavešteni preko sredstava javnog informisanja i na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva www.kraljevo.rs.

„Porodice koje do 15. februara nisu popunile Izjavu, kao i one porodice koje tokom godine dobiju treće i svako naredno dete, to mogu da učine i nakon 15. februara, na šalteru Kancelarije za brze odgovore u Gradskoj upravi grada Kraljeva, radnim danima od 10.00 do 13.00 časova“, rekao je zamenik načelnika Gradske uprave.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti dobiti u Kancelariji za brze odgovore Gradske uprave grada Kraljeva, na telefon broj 306 220, i u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, na telefon broj 312 471.

Spisak pravnih subjekata kod kojih porodice sa troje i više dece mogu ostvariti popust u Kraljevu odnosno Srbiji korisnici kartice mogu naći na zvaničnom sajtu Udruženja Pokret za decu „Tri plus“: http://triplus.org.rs/kraljevo/.

Kako je istakao Ćajić, Gradska uprava stoji na raspolaganju porodicama sa troje i više dece za sve informacije i pomoć oko dobijanja PONOSNE KARTICE 2019 „Cena minus za tri plus“, koja važi za ovu godinu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *