Jovanović: Opoziciju zanimaju samo lični interesi

Poslanik SPS Neđo Jovanović ocenio je da je deo opozicije, koji je bojkotovao posebnu sednicu parlamenta na kojoj se obraćao predsednik Slovenije Borut Pahor, pokazao da ih ne intesuju sudbina Srbije ni vitalna pitanja za građane, već jedino lični interesi.

Jovanović je pozvao državne organe, pre svega tužilaštvo i policiju, da što pre pronađu i kazne osobe koje su demolirale automobil poslanika SNS Srbislava Filipovića, kao i poslanika Vojislava Vujića u Vrnjačkoj Banji.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Jovanović je rekao da SPS ne može da ostane nem na hipokriziju i demagogiju dela opozicije koja je ignorisanjem obraćanja predsednika Pahora jasno pokazala da je ne interesuju ni odnosi Srbije i Slovenije, ali ni sudbina Srbije.

“To očigledno opozicione poslanike ne interesuje, kao što ih ne interesuje ni kako ćemo rešiti vitalna pitanja za građane Srbije, posebno narod na Kosovu i taj problem, već su bitni njihovi lični ili uskogrupni interesi”, rekao je Jovanović.

Dodao je i da će građani na izborima, kada god budu raspisani, oceniti rad takve opozicije.

Jovanović je istakao da su poslanici opozicije u ponedeljak došli u parlament, ali da nisu prisustvovali sednici što ih, kaže, nije sprečilo da uzmu dnevnice i naknade za taj dan.

“Kakva je to slika o poslanicima i kako predstavljaju građane, neka odgovore samim građanima”, rekao je Jovanović.

Poslanik SPS je dodao i da taj deo opozicije nema hrabrost da stane pred građane i jasno iskaže svoju ponudu, ciljeve i programe, već se kriju iza građana na protestima, koje, kaže, kvalifikuju kao građanske, iako ih je deo opozicije inicirao.

“To dovoljno govori o njihovom političkom potencijalu, kredibilitetu i snazi u biračkom telu”, rekao je Jovanović.

Poslanik SPS je rekao i da poslanička grupa SPS poštuje nezadovoljstvo građana i njihovo pravo da ga izraze kroz kritiku na civilizovan način, ali da nije dobro kada se, kaže, sa protesta čuju poruke kojima dominira vulgarnost, primitivizam, necivilizacijski ton, kada se vređaju novinarke i koristi neprimeren rečnik, jer to više nisu demokratsksi i mirni protesti, već prelaze u destrukciju i imaju teške posledice.

“Posledice se osećaju, pa smo videli da je zapaljen automobil poslanika u Vrnjačkoj Banji, razlupan automobil Srbislava Filipovića”, kazao je Jovanović i istakao da SPS insistira da država reaguje.

Govoreći o izborima, Jovanović je rekao da SPS smatra da oni treba da budu redovni, ali da je ta stranka spremna da bez bilo kakve rezerve učestvuje na izborima kada god budu i da svoj program predstavi na najbolji način.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *