Gradonačelnik na Božić obišao socijalno ugrožene porodice na Beranovcu

Na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista, socijalno najugroženijim meštanima Beranovca, staračkim i porodicama koje imaju decu sa posebnim potrebama, poklonima su obradovali gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Mesne zajednice Beranovac Pero Šalinić, vlasnica trgovinske radnje „Veroks“ Maja Radovanović.

Gradonačelnik je istakao značaj pružanja pomoći najbližima kojima je pomoć neophodna, poput akcije koju je inicirala ova mesna zajednica, a kojoj su se priključili i on i privrednici iz kraja.

„Nadam se da ćemo nastaviti da održavamo ovu vrstu humane delatnosti. Očekujem da će to postati božićna tradicija i u drugim kraljevačkim mesnim zajednicama, a grad će uvek podržati ovaj vid humanosti iskazan prema našim sugrađanima“, poručio je gradonačelnik.

Predsednik Mesne zajednice Beranovac Pero Šalinić očekuje da će se u pomoći svojim komšijama naredne godine priključiti još više meštana i sponzora.

„Želeli smo da na Božić obradujemo komšije koje svojim porodicama zbog teškog materijalnog stanja ne mogu da priušte božićne darove“, rekao je on.

Zahvaljujući vlasnici „Veroksa“ Maji Radovanović, koja se velikodušno priključila akciji, pakete sa najosnovnijim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu dobilo je osam ugroženih porodica.

Osim namirnica, samohranoj majci Nadi Kamidžorac, koja se stara o tridesetpetogodišnjoj nepokretnoj kćerki Dijani, uručen je i moderan televizor sa LED ekranom.

„Nemam reči da se zahvalim. Ovako nešto do sada nisam doživela. Naša mesna zajednica, vlasnica „Veroksa“ i naš gradonačelnik Terzić još jednom su pokazali da imaju ogromno srce i da u danima slavlja ne zaboravljaju one kojima je pomoć potrebna. Svaka gradonačelnikova reč dala mi je snagu i ohrabrila me da se borim i dalje“, rekla je Nada.

Prema rečima gradonačelnika, i obećanje dato pre nekoliko meseci ovoj porodici biće verovatno uskoro ispunjeno, a odnosi se na mogućnost proširenja garsonjere u kojoj žive.

„U narednih nekoliko dana, budući da su se okolnosti promenile i Centar lokalnih usluga počeo da raspolaže ovom zgradom, razgovaraću sa direktorom kako bi se ova prostorija proširila na susednu prostoriju, a Nada i Dijana imale bolje uslove života“, obećao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *