Kupac odustao, ništa od 80 miliona

Novopazarac Amer Hadžifejzović odustao je od kupovine fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška”.

Njemu je danas istekao rok da uplatom 78 miliona dinara postane vlasnik tog dela imovine nekadašnjeg gigante novopazarske privrede, a nakon što je Grad Novi Pazar, kao pobednik licitacije, ranije odustao od kupovine tih objekata.

Lokalna samouprava je početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobedila na javnoj licitaciji, što je bila gotovo šestostruko veća cena od početne.

Kako su oba potencijalna kupca odustala od kupovine, očekuje se da stečajni upravnik uskoro raspiše novu prodaju imovine “Raške”. Objekti koji su nuđeni na prodaju nalaze se na parcelama koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu.

Ranije je najavljeno da bi, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla početi na proleće ove godine, a da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone. Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *