U susret jubileju – Mrsać 49. put dočekao novogodišnje atletičare

Drugog dana januara, već četrdeset devet godina, selo Mrsać nadomak Kraljeva dočekuje domaće i svetske atletičare na prvim, novogodišnjim atletskim trkama u Srbiji, ali i u regionu.

Oko 200 takmičara, prema rečima organizatora trka, predsednika Sportskog udruženja „Novogodišnje atletske trke Mrsać 1971“, Milana Nikolića, nadmetalo se na startu nove sezone. Bio je tu i atletičar iz Kenije, ali i Olivera Jevtić, Amela Terzić, Goran Raičević, atletičari iz Slobode Čačak, Užica, Crvene zvezde, Partizana, Novog Pazara, Leposavića…

Finansijska i logistička pomoć grada Kraljeva pri organizaciji ovog takmičenja, prema rečima gradskog većnika zaduženog za oblast sporta Ivana Bunardžića, ni ove godine nije izostala. Među sponzorima su se izdvojili kompanija „Megle“ i mesara „Nid“. Prvi put je i dijaspora Mrsaća uložila finansijska sredstva.

Gradonačelnik dr Predrag Terzić je izrazio zadovoljstvo što se već drugog dana nove godine u kraljevačkom selu okupio veliki broj i takmičara iz Kraljeva, okolnih mesta, ali i iz inostranstva, koji su u Mrsać došli kako bi ostvarili najbolje rezultate.
„Drago mi je da se 49. put vidimo na ovom mestu u danu kada je praznik atletike i kada svi konačno posle novogodišnjih slavlja počinjemo da se bavimo sportom. Nadam se da ćemo i ove godine imati velike uspehe, da će opet biti oboreni neki rekordi i da ćemo svi zajedno nastaviti da se bavimo sportom u 2019. godini, koja će zasigurno biti bolja od prethodne“, poručio je gradonačelnik i dodao da će grad naredne godine, kada se trke budu održavale jubilarni, pedeseti put, „obezbediti značajnija sredstva kako bismo svi mogli da uživamo u ovom sportskom događaju“.

Učesnike i navijače je pozdravio i narodni poslanik u Skupštini Srbije, meštanin Mrsaća, doktor Rade Jović.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović, koji je i sam svojevremeno pobeđivao na trkama u Mrsaću, istakao je koliko je sportistima bitno za samopouzdanje i početak jedne sportske sezone kada postignu uspeh upravo na novogodišnjim trkama u Mrsaću.

U susret jubileju, u čast svima koji su tokom pet decenija nastupili na trkama, predsednik Mesne zajednice Mrsać Milorad Ratković je izneo i ideju da se u centru sela podigne spomenik atletičaru.

I ovogodišnje trke su otvorila deca iz OŠ „Petar Nikolić“ iz Mrsaća, a za njima su se nizali mlađe pionirke i mlađi pioniri, potom pionirke i pioniri, mlađe juniorke i mlađi juniori, juniorke i juniori.

Među seniorkama, na 1.650 metara, najbolja je bila jedna od naših najboljih maratonki Teodora Simović, iz Novog Pazara, čiji klub već godinama veoma uspešno otvara sezonu u Mrsaću.

Među seniorima, na 6.600 metara, pobedio je Kenijac, kome u teškoj i zanimljivoj trci nisu smetali ni hladno vreme ni sneg, i koji je pohvalio organizaciju i gostoprimstvo srpskih domaćina.

Nadmetali su se i veterani – od 40 do 60 godina, kao i stariji od 60 godina.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *