Gradonačelnik obišao prve bebe rođene u Novoj godini

Kasija Ćirić, Ivona Košanin i Lazar Milovanović novi su žitelji grada Kraljeva koji su svoje roditelje obradovali na samom početku Nove, 2019. godine. Najmlađe sugrađane i njihove mame, u Porodilištu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“, drugog dana januara, posetili su gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i član Gradskog veća grada Kraljeva Ivan Bunardžić, darujući ih vaučerimam na po 15.000 dinara za kupovinu bebi opreme u Apoteci Kraljevo i buketima cveća.

Uz čestitke povodom ovako lepog početka nove godine mamama koje, u skladu sa gradskom Odlukom, sa teritorije grada Kraljeva, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je naglasio da svi treba da prionu na posao.

„Naš zadatak jeste da učinimo zemlju stabilnom, da izbegavamo unutrašnje i spoljne sukobe, da gradimo puteve i mostove, otvaramo fabrike i nova radna mesta, kako bi roditelji ove dece imali zarade, bolje plate, i omogućili deci srećnije detinjstvo. Nadam se da će oni živeti u uređenoj zemlji, u zemlji u kojoj će moći da računaju na znatno više zarade i da ćemo svi zajedno istrajati na ovom zadatku. To mora biti glavni cilj svih političara u Srbiji“, poručio je gradonačelnik Kraljeva uz napomenu da se grad brojnim aktivnostima bori protiv bele kuge i nastoji da pomogne i roditeljima sa troje i više dece.

Verni partner grada u doprinosu Nacionalnoj strategiji u borbi protiv bele kuge – Crveni krsta Kraljevo, i ove godine, pridružio se dodeli poklona u prvim danima nove godine.

„Crveni krst poslovnu godinu započinje svojom najradosnijom akcijom – „Paket za prvorođenu bebu“. Za prve tri bebe rođene u Novoj godini pripremili smo poklon – od Crvenog krsta, od srca. Majkama smo poželeli da njihove bebe imaju bezbrižno detinjstvo, dug život i da ime se ovaj događaj ponovi nekoliko puta u životu“, poručila je sekretar Crvenog krsta Kraljevo Radmila Dobrić.

Dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice „Studenica“, poželeo je mamama i bebama, kao i svim sugrađanima, puno sreće, radosti i zdravlja ističući da su najradosniji u novoj godini sigurno roditelji novorođenih beba, „koje će im pričinjavati slatke brige, ali i puno radosti“. On je zahvalio gradonačelniku i Crvenom krstu na darovima koje su doneli porodiljama i bebama naglasivši da je mnogo veći gest samo sećanje na njih nego vrednost poklona, ma kolika ona bila.
Prema podacima, u kraljevačkom porodilištu je u prethodnoj godini, u odnosu na 2017, kada je zabeleženo 1.189, broj porođaja porastao na 1.220 odnosno rođeno je 1.240 beba.

„Nadam se da će u narednim godinama taj broj bivati sve veći. Porodilište je jedina služba kojoj bih poželeo što više posla“, poručio je pomoćnik direktora Opšte bolnice „Studenica“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *