Malac genijalac – januarski upis u toku

Od septembra prošle godine u Novom Pazaru radi škola ”Malac genijalac” i već beleži zapažene rezultate. Proteklog vikenda novopazarski genijalci takmičili su se sa drugarima iz Raške.

Malci genijalci iz Novog pazara ostvarili su zapažene rezultate na školskom takmičenju u Beogradu, a na Olimpijadi, gde je učestvovalo 15 zemalja Evrope osvojili su treće mesto. Računske operacije obavljajui bez papira i olovke i takmičenje za njih je igra.

U ovoj školi radi se po prohramu Hikari. U pitanju je japanska metoda kojom se jačaju moždane sposobnosti, koncentracija, pažnja, memorija, analitika, logika, fotografsko pamćenje, što pomaže u učenju i drugih predmeta.

”Program naše škole je prilagođen deci od 4 do 12 godina. Početak rada se zasniva na abakusu, ali već sa prvim časovima radimo sa decom mentalno računanje. Oni uspevaju da računaju bez papira i ikakvih pomagala”, rekla je menadžer škole Malac genijalac, Meliha Muminović.

Svi zaintereovani roditelji, koji imaju decu uzrasta od 4 do 12 godina, mogu se prijaviti za upis u januarskom roku, koji je u toku.

S.Lj. / rtvnp.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *