Obeležen Dan bibliotekara

Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani” Kraljevo, povodom Dana bibliotekara Srbije, koji se obeležava 14. decembra, organizovala je prigodan program kojim je zaokružila dešavanja u okviru jubileja – 150 godina Biblioteke u Kraljevu.

Kako je istakao direktor Narodne biblioteke Miša Milosavljević, to je zapravo dan kada u ustanovi žele da rekapituliraju sve što je urađeno tokom protekle godine, da zahvale korisnicima, najboljim bibliotekarima, da uruče nagrade najaktivnijim korisnicima, najmlađem i najstarijem korisniku, omoguće besplatno učlanjenje za sugrađane…

Za razliku od ranijih godina, ovog puta su uručene i jubilarne nagrade. Organizacioni odbor za obeležavanje 150 godina Karanovačke čitaonice odnosno Biblioteke u Kraljevu je usvojio predloge da se za naročite zasluge u razvoju Biblioteke u našem gradu jubilarne povelje dodele zaslužnim pojedincima. Predsednik Organizacionog odbora – gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je uručio povelje bivšim upravnicima i vršiocima dužnosti upravnika Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ – Mitru Mitroviću, Dragani Tipsarević, Vladimiru Šekularcu, Emiliji Dimovskoj, Miloju Radoviću.
Direktor ustanove mr Miša Milosavljević je predstavio rezultate rada u prethodnoj godini.

„Iza ovog jubileja koji je zdušno pomogao grad Kraljevo, kao i Ministarstvo, ostaće nam, pored Svečane akademije koju smo održali i Stručnog skupa, jedna kvalitetna monografija, koja je još u izradi, i zbornik radova“, istakao je Milosavljević izdvojivši potpisivanje protokolarnog ugovora sa bibliotekom iz Herceg Novog, kao i potpisivanje ugovora sa bibliotekama iz regiona.

„Najvažnije što se tiče izdavačke delatnosti je nagrada Meše Selimovića, za najbolju knjigu godine, Dejanu Iliću. Kraljevčani već imaju tu nagradu – dobili su je Goran Petrović, Živorad Nedeljković, Dejan Aleksić, ali prvi put smo mi kao izdavačka delatnost dobili nagradu“, pohvalio se direktor kraljevačke Biblioteke prilikom obeležavanja Dana bibliotekara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *