SMS naplata parkinga u Kraljevu

Od uvođenja SMS naplate parkinga u Kraljevu slobodno mesto u centralnim gradskim ulicama može se uvek naći. Međutim, oko zgrada, gde se parking ne naplaćuje, stanari gotovo da nikada nemaju mesta za parkiranje.

Od uvođenja SMS naplate vozačima u Kraljevu je svanulo, ali se stanarima zgrada u centru smrklo. I pre su teško nalazili parking ispred svojih zgrada, ali sad je to često nemoguća misija.

“Svi gledaju da ne plate parking, zato što se plaća, ovde je uska zona, znaju ljudi da se ovde ne plaća i eto”, kaže Nenad Mitrović, iz Kraljeva

“Staju čak i i ispred ovih ulaza da kola hitne pomoći ili ne daj bože vatrogasne službe ne može da priđu”, Ivana Glišović, iz Kraljeva.

“Ono što bi mi voleli da se i ovde počne naplata i ovde počne naplata i da mi dobijemo neki način, bar neku mogućnost da možemo da parkiramo vozilo kad dođemo svojoj kući”, Ljudevit Knez, iz Kraljeva.

Takva je i bila ideja nadležnih kada su uvodili SMS naplatu. Na putu ka realizaciji isprečli su se nedovoljan broj kontrolora i neuređena parkirališta oko zgrada.

“Očekujem da već sledeće godine proširimo naše kapacitete i da krenemo da zauzmemo i treću zonu da započnemo da radimo, što smo u obavezi po odluci do septembra naredne godine. A Direkcija naveliko radi na projektima da kažem, nadam se da ih privodi kraju, što se tiče uređenja blokovskih parkirališta, a onda polako da mi krenemo, kako oni uređuju jedno, da puštamo naplatu”, Ivica Bogojević, direktor JKP „Čistoća” Kraljevo.

Oni koji ne mogu da čekaju, parking mesto čuvaju blokerima i rampama. Mnogi nelegalno, jer za to nemaju odobrenje nadležnih. 15-ak takvih slučajeva rešava komunalna inspekcija.

“Stambene zajednice imaju pravo i mogu izvršiti zauzeće dela javne površine ali samo po odobrenju nadležnog organa”, kaže Ivica Marković, komulani inspektor Grada Kraljeva

Takav zahtev može podneti samo stambena zajedica, ali pre toga, imovinsko-pravni odnosi moraju da budu rešeni.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *