Zukorlić: Pobedili smo u Novom Pazaru

Nosilac liste “Matica bošnjačka” Muamer Zukorlić izjavio je da je ta lista pobedila na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) u Novom Pazaru i da je sa malom razlikom izgubila u Sjenici i Tutinu.

“Ono što je neprijatan deo priče je ono što govorimo godinama. Bošnjaci su taoci političkog mraka posebno u Tutinu i delimično u Sjenici. Tamo gde jedna vlast preko dve decenije drži naš narod u ropstvu biće polje našeg delovanja u budućnosti”, rekao je Zukorlić.

Oni su, kako je naveo pobedili samo tamo gde su “masovno krali i kršili izborna pravila”.

“Moramo u budućnosti učiniti sve da skinemo tu crnu mrlju”, rekao je Zukorlić okupljenim simpatizerima ispred svog izbornog štaba.

On je kritikovao neažurirane biračke spiskove.

Prema njegovim rečima, “Matica bošnjačka” dobila je najviše glasova i u Beogradu, Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju i drugim gradovima u Srbiji.

Nosilac liste “Samoopredeljenje” Sulejman Ugljanin izjavio je sinoć da su Bošnjaci u Sandžaku i širom Srbije izabrali  članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća, novi saziv u kom najveću podršku ima uravo ta lista.

U Sandžaku vodi Ugljaninova lista?

“Vijeće ne pripada ni jednoj političkoj opciji i vijećnici će raditi kao jedan tim”, rekao je on sinoć posle izbora.

Prema njegovim rečima, BNV je “bošnjačko javno dobro” čiji je cilj da unapredi ustavom i zakonima zagarantovana prava.

“Mi ćemo zajedno sa listom “Vakat je” zajednički da zastupamo interese Bošnjaka. Ostallim učesnicima ostaje da uđu u sastav bošnjačke narodne skupštine i da zajednički rešavamo probleme”,zaključio je on.

Ugljanin i pristalice su sinoć u Novom Pazaru slavili pobedu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *