Ko je prevario decu iz Bogatića? Agencija im otkazala ekskurziju u poslednji čas, mališani očajni, a roditeljima nije vraćen novac

Da li će roditeljima uplaćen novac biti vraćen, saznaće se kad se raspetlja ko je kriv zbog otkazivanja putovanja

Turistička Agencija “Exelent” telefonom otkazala rekreativnu nastavu učenika iz Klenja kod Bogatića, prebacujući krivicu na Vojnu ustanovu “Tara” i hotel “Breza” u Vrnjačkoj Banji. Iz ove ustanove, za Telegraf.rs odgovarili su da Agencija sa njima nije potpisala ugovor niti uplatila dogovoren iznos pre polaska dece.

U petak popodne, dva dana pred polazak na rekreativnu nastavu “Turistička agencija “Exelent travel” iz Šapca otkazala je rekreativnu nastavu osnovcima iz OŠ “Laza K. Lazarević” iz Klenja, kod Bogatića.

Umesto da danas krenu u Vrnjačku Banju,70 đaka je ostalo kod kuće. Uplakanu i razočaranu decu smirivali su učitelji i roditelji koji sumnjaju da su žrtve prevare, ali pošto je vikend pravu istinu još ne znaju.

– Juče je u jedan sat u školi je držan roditeljski sastanak zbog odlaska dece, a kada smo se vratili kući, sat-dva kasnije učiteljica je pozvala i obavestila da je rekreativna nastava otkazana. Već smo bili pripremili skoro sve za odlazak, ćerka se razočarala i počela je da plače, jedva smo je smirili – kaže jedan roditelj.

U šabačkoj agenciji kažu da im je Vojna ustanova “Tara”, koja je vlasnik hotela “Breza”, u kojem je trebalo da borave mališani, u petak prepodne pismeno, bez obrazloženja otkazala ceo aranžman.

 

 

– Šta smo drugo mogli osim da obavestimo školu da deca u nedelju ne kreću na put. Bolje i ovako nego da su otišli pa se vratili. Ranije smo sarađivali sa Vojnom ustanovom bez problema, a sada su jednostavno bez razloga otkazali aranžman. Otprilike, tako im se može i – gotovo. Žao nam je što su deca razočarana i vratićemo novac koji su do sada uplatili – rekla je Gordana Dimitrijević iz Agencije “Exelent”.

Snežana Pešić, upravnica hotela “Breza” u Vrnjačkoj Banji, u kojem je trebalo da borave deca iz Klenja, u pisanom odgovoru na pitanje Telegraf.rs navela je sasvim drugačiji razlog otkazivanja aranžmana. Po njenim rečima,jedini krivac je neprofesionalnost turističke agencije “Exelent”.

– Agencija nijedo poslednjeg radnog dana pre putovanjauplatila dve rate, kako je predviđeno ugovorom i nije vratila VU “Tara” potpisan ugovor niti dostavila menicu kao garanciju plaćanja, što je sve predviđeno ugovorom – tvrdi upravnica Pešić.

S obzirom da je vikend iz VU “Tara” će u ponedeljak Osnovnoj školi i Savetu roditelja uputiti detaljnije obrazloženje o otkazivanju rekreatvne nastave.

Osmodnevni boravak u “Brezi” roditelji učenika je trebalo da plate 15.890,00 dinara u devet rata i još 2.000 dinara za dnevnice učiteljima. Dosad su uplatili jednu ratu i naknadu učitelju. Da li će im novac koji su uplatili biti vraćen, kako su obećali iz agencije, saznaće se narednih dana kada se raspetlja ko je kriv zbog otkazivanja putovanja.

telegraf.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *