Susret sa Oskarom Frajzingerom

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Radević primili su u Gradskoj upravi grada Kraljeva Oskara Frajzingera, švajcarskog pisca i političara, osvedočenog prijatelja Srba, koji već dugi niz godina u švajcarskom parlamentu i međunarodnoj javnosti zastupa interese Srbije.Prijemu su prisustvovali Zdenko i Koviljka Ninković, vlasnici knjižare „Stani“, jedine srpske knjižare u Švajcarskoj koja uspešno radi već dvadeset godina i Dejana Tomića pisca knjige o značajnim Srbima u Švajcarskoj.

Takođe, prijemu je prisustvovala i vlasnica kraljevačke knjižare „Prozor“ Zorica Janković, inicijator posete Oskara Frajzingera Kraljevu, kao i njeni saradnici na realizaciji posete.

Na prijemu je najavljen program koji će biti priređen u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva „Susret sa Oskarom Frajzingerom“. Biće to veče posvećeno njegovom književnom stvaralaštvu i političkom delovanju.

Oskar Frajziger (1960) švajcarski je pisac i političar.

Profesor je nemačke književosti. Deset godina je radio kao profesor nemačke književnosti u gimnaziji u Sitenu, deset godina kao nadzornik nemačkog kao stručnog jezika i bio je predsednik udruženja profesora nemačkog jezika.

Politikom je počeo da se bavi 1997. godine. Dugogodišnji je poslanik suverenističke Narodne partije u švajcarskom parlamentu čiji je portparol srpskog porekla. Član je saveznog i republičkog parlamenta. Dvanaest godina je bio član Državnog saveta. Ministar je u svom kantonu Vale.

Oskar Frajzinger osvedočeni je prijatelj Srba. Poznat je po tome da se od ratnog raspada SFRJ zalaže za zaštitu srpskog naroda. U više navrata zalagao se za Srbe u švajcarskom parlamentu i u švajcarskoj javnosti.

Na srpskom su mu objavljene sledeće knjige: Spirala šaha, Krhki svetovi, S one strane misli, Maslačak, Život je kučka, Spokoj gora.

Član je Srpskog književnog društva u Švajcarskoj i Udruženja književnika Srbije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *