RAŠKA ILI SANDŽAK: Oštar duel Šešelja i Zukorlića u “Ćirilici”, a najdeblji kraj je izvukao TREĆI POLITIČAR

U večerašnjoj “Ćirilici” na Hepi televiziji gosti su bili predsednik SRS dr Vojislav Šešelj i predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić, a tema emisije je bila Raška oblast

Govoreći o tome šta je danas “Sandžak” ili Raška oblast, Šešelj kaže da je to specifična oblast koja je, danas, podeljena između Srbije i Crne Gore.

– Danas je to kolokvijalno jedna oblast koja je podeljena iz Srbije i Crne Gore. Specifična je po tome što tamo žive Srbi i muslimani. Ne smeta mi što se oni izjašnjavaju kao “Bošnjaci”, imaju pravo da se izjašnjavaju kako hoće, ali meni taj izraz nije adekvatan – rekao je Šešelj.

Muamer Zukorlić kaže da ne vidi problem u pojmu “Sandžaka”, podsetivši čak i na četničku pesmu “Đurišiću, mlad majore” u kojoj se pominje taj izraz, a o svom političkom izdanju, muftija je rekao da su ga politički protivnici predstavljali kao ekstremistu.

– Želim da se srpskom narodu predstavim u pravom svetlu, a ne kako me predstavljaju moji politički neprijatelji – kaže Zukorlić.

Šešelj je odgovorio da je Raška stariji termin od Sandžaka i da je na tom prostoru nastala jedna od prvih srpskih država, koja je obuhvatala Prijepolje, Priboj, Novu Varoš, celi kompleks Zlatibora i protezala se sve do Južne Morave, mada je teško precizno odrediti njene granice.

Šešelj je, u nastavku emisije, izjavio da nije verovao da će Zukorlić organizovati oružanu pobunu u Raškoj oblasti, ali da ima podatke da je to planirao Sulejman Ugljanin i da je “Ugljaninu Arkan prodavao oružje”!

– On je posle toga pobegao u Tursku – rekao je Šešelj, a Zukorlić je dodao, a Šešelj se saglasio, da ga je služba državne bezbednosti vozila do granice, a da ga je kasnije ona i vratila.

Lider radikala navodi i da mu je “Jovica Stanišić otkrio da je Udba plaćala Nenada Čanka”.

– Udba je plaćala Nenada Čanka mesečno 300 maraka da glumi krajnjeg ekstremistu i da ogadi ljudima ideju autonomaštva. To mi je Jovica Stanišić lično pričao pred vrlo uglednim svedocima – rekao je Šešelj.

Emisija se nastavila, a tema u nastavku je bila istorija, tj. da li su Bošnjaci nacija ili ne.

Srbijadanas.com

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *