POTPISAN KOMERCIJALNI UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU PUTA NOVI PAZAR-TUTIN

U Vladi Srbije danas je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom “Tašjapi”.Ugovor su potpisali ministarka grajevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Miahajlović, predsednik kompanije “Tašjapi” Emrulah Turanli i v.d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

“Danas započinjemo realizaciju prvog projekta sa turskom kompanijom Tašjapi, vrednog 24 miliona evra. Ugovor koji smo danas potpisali podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvodjenje radova, u dužini od 20,5 kilometara”, izjavila je Mihajlović.

Ona je rekla da je nekoliko dokumenata prethodilo početku realizacije ovog projekta, pre svega Sporazum o saradnji u infrastrukturnim projektima izmedju dve vlade, Memorandum o razumevanju o saradnji izmedju Ministarstva i kompanije “Tašjapi” iz maja ove godine i nedavno potpisan Okvirni sporazum izmedju VladeSrbije i kompanije “Tašjapi”.

Mihajlović je istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 gradjana koji žive u ovom delu Srbije.

“Prioritet je prevashodno bezbednost puteva, ali i stvaranje konekcija koje će omogućiti brži protok robe i ljudi. Verujem da će izvodjač radova učiniti sve da gradjani dobiju kvalitetan i dobar put“, rekla je ona.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbije Tanžu Bilgič.

Ljajić rekao je da je malo ko verovao da će se ovaj put rekonstruisati, s obzirom na to da se o tome govorilo godinama unazad. “Ovaj put znači život za gradjane u ovom delu Srbije, jer ih je na stotine ginulo u prethodnim godinama. Rekonstrukcijom puta izbeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote”, rekao je Ljajić.

Bilgič istakao je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, očekujući da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Izvor: indeksonline.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *