UHAPŠEN TUTINAC ZBOG SUMNJE DA JE IZAZVAO SAOBRAĆAJKU U KOJOJ JE STRADAO MOTORCIKLISTA

Na Ilidži pored Sarajeva, sinoć oko 20 sati, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Alden Salispahić, 24-godišnjak iz Sarajeva.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, “došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW”-7, kojim je upravljao vozač A.Dž., rođen 1971. u Tutinu, nastanjen u Sarajevu i neregistrovanog motocikla marke “Yamaha”-1000, bez reg. oznaka, kojim je pre sticanja prava na upravljanje vozilima “A” kategorije, upravljalo lice S.A., rođen 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon saobraćajne nezgode, motocikilista S.A. je izgubio kontrolu nad upravljačem motocikla, istim skrenuo u levu stranu van kolovoza i udario u parkirano putničko motorno vozilo marke Mercedes-C25 i u parkirano teretno motorno vozilo marke “Iveco”. Od zadobijenih povreda, na licu mesta saobraćajne nezgode, smrtno je stradalo lice S.A.”.

Tri i po sata nakon udesa, uhapšen je vozač BMW-a “zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *