Kraljevo raste i razvija se – od prošlog Dana grada Kraljeva do ovogodišnjeg Kraljevdana

Povodom obeležavanja Dana grada Kraljeva – Kraljevdana, u Multimedijalnom centru „Kvart“ je održana Svečana sednica Skupštine grada Kraljeva. Goste je pozdravio i Sednicu zvanično otvorio predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković.

Gradonačelnik dr Predrag Terzić je zahvalio svima koji su došli da sa Kraljevčanima obeleže praznik. U obraćanju praćenom fotografijama sa dešavanja koja su obeležila period od prethodnog Dana grada, gradonačelnik dr Predrag Terzić je goste upoznao sa brojnim uspesima i postignućima grada u oblasti infrastrukture, privrede, turizma, sporta, poseta predstavnika najvišeg državnog vrha i gostiju iz zemlje i inostranstva. Gradonačelnik je, iznoseći detaljne podatke o vrednostima investicija i brojnih ulaganja u razvoj grada, Kraljevo predstavio posetiocima u novom svetlu u odnosu na Kraljevo od pre godinu dana – kao grad koji se razvija i stvara povoljne uslove za kvalitetniji život i rad svojih žitelja.

Tradicionalno, uručena su priznanja i nagrade grada Kraljeva.

Gradonačelnik je, povodom Dana grada, dodelio i, na Svečanoj sednici uručio, ZVANjE POČASNOG GRAĐANINA GRADA KRALjEVA za 2018. godinu Andreju Verliču iz Maribora za nesebičan lični doprinos razvoju prijateljskih i partnerskih odnosa između grada Maribora i grada Kraljeva, i dr Ljubodragu P. Ristiću za dubinsko sagledavanje zavičajne prošlosti.
Predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković, koji je i predsedavao sednicom, uručio je priznanja i nagrade koje dodeljuje Skupština grada.

Ovogodišnji dobitnici DIPLOME ZASLUŽNOG GRAĐANINA GRADA KRALjEVA za 2018. godinu su Zoran Vukadinović za doprinos razvoju ratinskog kraja, ispoljenu hrabrost i humanost, Zoran Milojčević Čombe (posthumno) za prohujali život posvećen muzici, Miroljub Dugalić za posvećenost zavičaju perom i obezbeđivanje važnih donacija gradu i Slavoljub Maržik za čuvanje od zaborava prošlosti radnog kraja.

Marković je uručio i DIPLOMU ZASLUŽNOG UDRUŽENjA GRAĐANA GRADA KRALjEVA za 2018. godinu Matici iseljenika Kraljevo za mostove prijateljstva između dijaspore i zavičaja, DIPLOMU ZASLUŽNE SPORTSKE ORGANIZACIJE GRADA KRALjEVA za 2018. godinu Fudbalskom savezu Raškog okruga za razvoj fudbalskog sporta u Raškom okrugu, DIPLOMU ZASLUŽNE OBRAZOVNE USTANOVE GRADA KRALjEVA za 2018. godinu Osnovnoj školi „IV kraljevački bataljon“ iz Kraljeva za decenije uspešnog rada u oblasti obrazovanja. Skupština grada Kraljeva dodelila je OKTOBARSKU NAGRADU GRADA KRALjEVA za 2018. godinu Dušanu Boškoviću (posthumno) za nesamerljiv doprinos razvoju i uspehu kraljevačke odbojke i sporta, a SPECIJALNU NAGRADU ZA PODSTICAJ HUMANOSTI „MILOMIR GLAVČIĆ“ za 2018. godinu Moto klubu „Kings“ iz Kraljeva za nesebičnu pomoć oboleloj deci i ljudima u nevolji.
U ime svih dobitnika, zahvalio je ovogodišnji počasni građanin dr Ljubodrag P. Ristić, viši je naučni saradnik Balkanološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu.

Brojni gosti su uživali i u kratkom umetničkom programu, koji je ove godine poveren Gradskom horu „Crvčanin“ pod dirigentskom palicom Lejle Stojanović, koji je izveo himnu Srbije „Bože pravde“ i „Ajde,Jano“, i učenicima Osnovne škole „Živan Maričić“ iz Žiče, koji su izveli recital „Žiča – pesma i priča“ i otpevali pesmu „Mi smo deca neba“, koje su pripremili sa svojim učiteljima i nastavnicima. Kroz sednicu, sve prisutne je vodila glumica Kraljevačkog pozorišta Gorica Dinulović.

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *